Nebavia vás už autá a motorky?


Bang.sk

Človek stále skúša a hľadá niečo nové. Rýchlo ho niečo nadchne, ale zároveň aj omrzí. Nebavia vás už autá a motorky? Je tu pre vás vznášadlo, ktoré umožňuje jazdu nad povrchom terénu. Môže sa pohybovať od 18 do 30 cm nad akýmkoľvek štrkom, trávou, pieskom, ľadom alebo aj snehom. Takýto pohyb vzniká vzduchovým pretlakom a prúdom vzduchu, ktorý sa dostane pod vznášadlo.
Ovládanie je veľmi jednoduché. Nachádza sa tam kormidlo, s ktorým sú prepojené riadidlá. Brzdy však tam len ťažko budete hľadať, pretože tam nie sú, čo tomu dodáva riadny adrenalín.
Vznášadlo je vhodné využiť rekreačne, ale aj ako záchranný prostriedok. Veľmi obľúbené je u rybárov, lebo im pomôže dostať sa na rôzne loviská. Využívajú ho potápači, ale aj poľovníci. Môžeme ho využiť aj na výlety do prírody namiesto člnov a skútrov.



Vyskúšať si takú jazdu môže každý od 16 rokov bez ohľadu na pohlavie. Avšak všetko obsahuje aj svoje nevýhody a jednou z nich je vysoká hlučnosť motorov. Tento stroj môže nabrať rýchlosť až 100 km/ h. Aj keď ľudia už o takom spôsobe prepravy počuli , u nás ešte nie je o vznášadlo veľký záujem. Takúto zábavku môžeme nájsť v letných mesiacoch skoro na všetkých vodných nádržiach a jazerách a dokonca už aj na väčších riekach, či v Tatrách ale aj na Liptove.



Zdroj: adrenalinove-darceky.sk, sk.wikipedia.org
Foto: pnky.sk
Video: youtube.com