Nový videodokument o DH v hlavnej úlohe s Matúšom Korytkom


Bang.sk

Minulý rok vyšiel trailer na pripravovaný dokument o zjazde v hlavnej úlohe s Matúšom Korytkom.

Konečne si môžete pozrieť plnú verziu v ktorej Matúš rozpráva o svojich začiatkoch, o DH i o tom čo mu tento šport dáva i berie. Film vznikol vďaka spolupráci tímu AltwayFilms a štúdia LEMUR.

Natáčanie prebiehalo od mája do novembra minulého roku. V snímke sú použité zábery z tréningu, z pretekov, či priamo z GO PRO. Vo filme sa objavia bikeparky Malinô Brdo Ružomberok, Kálnica, lokality Slovenského pohára v zjazde aj lokálne trate v okolí Prešova.

Trailer:



Matúš Korytko, jazdec Bikemagazin riders: „Som veľmi rád, že som dostal možnosť spolupracovať na tomto projekte. Aj keď bolo natáčanie celkom náročné, užil som si kopec zábavy. Dúfam, že sa film ujme nie len v cyklistickej komunite.“



Jana Kopernická, LEMUR: „Veríme, že dokument zaujme nielen DH komunitu, ale priblíži tento šport aj širokej verejnosti. Divák má možnosť spoznať Matúša na trati i mimo nej, nahliadnuť do jeho začiatkov, prežiť s ním najlepšie úspechy i pády. Zároveň sa dozvie množstvo informácií o downhille."

Michal Holečko, AlwayFilms: „Tento projekt bol pre mňa určite výzvou. Riadim sa ale filozofiou, podľa ktorej by mal byť každý nový film z našej dielne o čosi lepší než ten predchádzajúci. A tak som pri tomto dokumente skúšal nové postupy či už pri točení alebo pri strihu. Počas jednotlivých nakrúcaní som sa vždy snažil čo najviac priblížiť k samotnej akcii, čo ma takmer stálo jeden z objektívov. Spolupráca s Matúšom bola veľmi príjemná, nakoľko v sebe skrýva dva protikladné charaktery. V jednej osobe som spoznal pokojného a vyrovnaného človeka, ktorý keď sadne na bicykel, mení sa na živel, z ktorého ide veľký rešpekt.“

Vychutnaj si TRAIL ON:



TRAIL ON
Slovensko, 2012, 17min
Réžia, kamera, strih: Michal Holečko
Námet, scenár, produkcia: Mimi Poklembová, Jana Kopernická
Hudba: Michal Holečko, Marek Smolej, Pavol Jeňo
FOTO: Juraj Novotný, GravityRacing.cz, Peter Kaľavský

www.matuskorytko.sk






Autor: Mimi Poklembová

Galéria