Cyklistická tour Okolo Domaše ohlásilo zápis do Slovenskej knihy rekordov


Bang.sk

Cyklistická tour Okolo Domaše 2014Cyklistická tour Okolo Domaše sa počas doterajších šiestich ročníkov zaradila na Slovensku medzi najväčšie podujatia svojho druhu. Organizátor Bike Team Vranov sa v tomto roku rozhodol tento honor ešte znásobiť viacerými atraktívnymi novinkami. Ich cieľom je 5. júla ponúknuť dokonalý rekreačno-športový zážitok so zápisom do Slovenskej knihy rekordov v počte účastníkov.


Okolo Domaše si vďaka svojej atmosfére získava každý rok stále nových a nových fanúšikov. Minuloročných 1 411 účastníkov nastavilo latku vysoko, pretože prehupnutie sa cez „tisícku“ bolo považované za prekonanie magickej hranice, ktorú na prvom ročníku začalo budovať 95 nadšencov a pred dvoma rokmi sa ich na štart postavilo 930.




„Vďaka bratom Saganovcom a Velitsovcom zažíva cyklistika na Slovensku boom, čo registrujeme aj na Okolo Domaše. Preto sme sa tento fakt rozhodli podchytiť oficiálne a požiadali sme o zápis do Slovenskej knihy rekordov. Touto cestou by som chcel pozvať všetkých, ktorí majú kladný vzťah k cyklistike, a samozrejme, nielen k nej, aby prišli na Domašu a spolu s nami vyslali odkaz, že týmto športom žijeme nielen pred televíznymi obrazovkami, ale užiť si dokážeme aj pohodovú jazdu v spoločnosti priateľov,“ uviedol Martin Palenčík z Bike Team Vranov.



Práve rastúci záujem bol inšpiráciou k tomu, aby sa úroveň posunula ešte vyššie. Prvou zmenou je, že sa cyklisti po štarte nevydajú smerom k hrádzi, ale ich prvou zastávkou bude rekreačné stredisko Valkov, čím „premávka“ získa na plynulosti. Keďže v posledných rokoch sa objavovalo čoraz viac hlasov volajúcich po znásobení adrenalínu vďaka súboju s časom, organizátori sa im rozhodli vyjsť v ústrety a premiéru budú mať súťažné kategórie pre mužov, aj ženy.




„Tí, ktorí budú chcieť súťažiť, vyrazia na trať s časovým predstihom, aby nedošlo k žiadnym kolíziám. Veríme, že týmto našim rozhodnutím začneme písať novú tradíciu, ktorá si každým rokom bude získavať ďalších a ďalších priaznivcov,“ zaprial M. Palenčík.




Domaša ponúka kombinovanú trať. Jej veľká časť však vedie prírodnými cestami po brehoch, ktoré odhaľujú často ukryté, no nádherné zákutia. Napriek celodennému programu dominuje nad únavou príjemný relax. Vďaka tomu sa toto podujatie stalo vyhľadávaným pre celé rodiny a všetky vekové kategórie. Po zdolaní takmer 40 kilometrov čaká na účastníkov v cieli kultúrny program, pre deti budú pripravené rôzne zábavné súťaže a v tombole sa bude losovať o Citroën na víkend s plnou nádržou, bicykle, či ďalšie atraktívne ceny.




„Necelý mesiac pred štartom sme mali registrovaných viac ako 1000 účastníkov. Naším tajným prianím je priblížiť sa k dvom tisíckam. Snažili sme sa urobiť naozaj maximum, aby si každý prišiel na svoje. Dúfame teda, že novinky, ktoré sme zaviedli, pomôžu k tomu, aby všetci odchádzali z Domaše spokojní a so sľubom, že o rok sa radi vrátia opäť,“ dodal M. Palenčík.



Cyklistická tour Okolo Domaše 2014

Autor: Imrich Makó