Pozvánka: BELIANSKO – PIENINSKÝ MTB maratón


Bang.sk

MTB_Marathon_2015_webNa MTB cyklistov nezabúdajú ani v okolí Ždiaru a Belianskych Tatier. Už v sobotu 8.8.2015 sa môžete tešiť na prvý MTB pretek v tejto oblasti. Stredisko SUN Bachledova tohto roku pripravilo vyslovene vyhliadkový maratón s dvoma trasami rôznej náročnosti i atrakciami pre deti. Zábava však bicyklovaním nekončí, ale presúva sa na víkendový folklórny festival Goralské slávnosti, ktorý sa bude konať v Ždiari.


Štart i cieľ maratónu bude v Bachledovej doline, kde bude prebiehať registrácia na pretek a účastníci tu nájdu aj kompletné zázemie, občerstvenie, atrakcie pre deti i turistov a iný sprievodný program.


BELIANSKO – PIENINSKÝ MTB maratón bude mať dve trasy rôznej náročnosti. Trate maratónu sú vedené vyhliadkovo cez dva národné parky – Tatranský národný park a Pieniny s krásnym výhľadom na Belianske Tatry a okolie.


Dlhšia 40 km trať „Výzva 3 dolín“ je vedená cez Ždiar, hrebeň Magury, Frankovú a Jezersko. Kratšia 20 km trať „Ždiarska vyhliadka“ vedie cez Ždiar a hrebeň Magury späť do Bachledovej doliny. Pre najmenších cyklistov je pripravená zábavná detská trať maskota Gorgyho so symbolickým štartovným 2 € a darčekmi pre každého malého bajkera.


Enduro 2

Na Ždiar si odporúčame vyhradiť celý víkend. Po zdolaní maratónu sa môžete zabávať na ľudovú nôtu na Goralských slávnostiach v Ždiari, ktoré budú prebiehať v sobotu a nedeľu  8-9 augusta. S rodinou môžete navštíviť aj atrakcie SUN Bachledova – vyhliadkovú vežu, bike park, pumptrak, bobovú dráhu, detský náučný chodník s lesnými hrami či si zahrať discgolf na novom 9-jamkovom ihrisku. Blízke okolie ponúka aj veľa výletných cieľov – Beliansku jaskyňu, Monkovu dolinu, Chatu pri Zelenom Plese, lanový park Tarzánia i niekoľko termálnych kúpalísk.


Enduro 1


Prihlásiťsa je možné priamo cez stránku MTBiker.sk, kde nájdete aj propozície preteku.


http://beliansko-pieninskymtbmaraton.mtbiker.sk/

Galéria