Pozvánka: Bratislava city downhill 2013


Bang.sk

city downhill world cup bangMetropola Slovenska sa môže tešiť na poriadne adrenalínový zážitok. Už túto sobotu 22.6.2013, privíta najlepších jazdcov z celého sveta, medzi ktorými nebudú chýbať ani viacerí víťazi svetového pohára či majstri sveta!


Za celým nápadom stojí náš najznámejší biker, Filip Polc. Ako sám prezradil, už dávnejšie sníval o tom, že sa mu raz podarí dostať preteky v mestskom zjazde do Bratislavy. Zároveň vyslovil prianie, že sa práve v júni začne v Bratislave písať história mestského zjazdu.


Trať s približnou dĺžkou 1 km, na ktorej nebudú chýbať skoky, wallride, drop, plno schodov ale aj šlapavé úseky, povedie z námestia Bratislavského hradu na Rybné námestie. Trať si užijú špičkoví jazdci, z domácich CTM-Novatec team, freerideová a bikeová legenda Michal Maroši, top 4X jazdci Tomáš Slavík a Michal Prokop, najlepší fínsky downhill jazdec Matti Lehikoinen, Filipov juhoamerický kamarát a súper Marcelo Gutierrez Villegas a ďaľší jazdci z Nového Zélandu, Austrálie, Českej republiky, Maďarska, Slovenska, Poľska, Slovinska, UK a USA. Máme sa na čo tešiť !



O tom, že Bratislava city downhill je skutočne ambiciózny projekt svedčí aj fakt, že v krátkom časovom horizonte by sa chcel stať súčasťou Svetového pohára. Treba len dúfať, že sa tieto odvážne plány stanú skutočnosťou.




Program BRATISLAVA URBAN DOWNHILL

Sobota 22.6.2013

09:00-13:00 tréning
11:30 - 15:00 dirt/trail exhibicia + suťaže Rybné námestie
15:00 KVALIFIKÁCIA
17:00 - 18:00 FINÁLE top 25
19:00 Puding Pani Elvisovej - koncert Rybné námestie
21:00 Afterparty - Bobsan, Yanko Kráľ, Roman Zámožný pláž pod UFOm

bratislava-city-downhill

Video: youtube.com
Zdroj: redbull.sk, mtbiker.sk, osporte.sk