Pozvánka: Rally Bratislava 2012


Bang.sk

plagat rally BratislavaRally Bratislava chýbala na scéne tri roky, aby sa tento rok vrátila ako záverečná súťaž DMACK Tyrše RALLY – Majstrovstvá Slovenska 2012 a Slovenský rally pohár. Koná sa už 9. - 10. november 2012.

Pre súťažiacich začne program tohtoročnej Škoda Rally Bratislava vo štvrtok 8. novembra zoznamovacími jazdami s oboma klasickými rýchlostnými skúškami DNV a Borinka, ktoré potrvajú aj počas piatkového dopoludnia. Obhliadka rýchlostného testu IMPA, ktorý je situovaný priamo do ulíc Bratislavy, naopak z pochopiteľných dôvodov prebehne iba vo štvrtok večer v kolóne za zavádzajúcim vozidlom. Pre početný okruh divákov a novinárov závod začne v piatok o 18:00 hod slávnostným štartom na námestí SNP, aby sa už o 20 minút neskôr rozhorelo úvodné meranie síl na mestskom okruhu IMPA.

Video z posledného ročníka Rally Bratislava 2009



Sedemkilometrové krúženie, v nie celkom typických podmienkach je venované predovšetkým potešeniu divákov a na celkové výsledky závodu by nemalo mať výraznejší vplyv. Všetko podstatné sa odohrá až v sobotu 10. novembra, na ktorú organizátori naplánovali trojaký prejazd náročnými testami DNV a Borinka, ktoré (spolu s druhým prejazdom mestského okruhu) dohromady dávajú viac ako 80 závodných kilometrov. Zaujímavosťou je, že okrem asfaltu, tu na posádky čaká aj spestrenie v podobe siedmich percent nespevneného povrchu. Kompaktná schéma umožní sobotňajší program odjazdiť za necelých deväť hodín, a tak meno víťaza budeme poznať už krátko po 17. hodine popoludní, kedy na cieľovú rampu nabehne prvá súťažná posádka.

plagat rally Bratislava

Príjem prihlášok, ktorý potrvá do pondelka 29. októbra, prebieha TU. Ak chcete ušetriť pošlite prihlášku do 26. októbra a neochudobníte svoju peňaženky o 50 Euro (v prípade účastníkov Slovenského rally pohára 20 Euro).

Mapy budú zverejnené po uzávierke prihlášok 30. 10. 2012 na ba-rk.sk

Zdroj: ba-rk.sk