Prvé nočné MTB video na Slovensku


Bang.sk

1 inštrukcie-pred-klapkouVýchodniari sa pustili do projektu v ktorom okrem posúvania vlastných hraníc išlo tiež o ambíciu demonštrovať, čo sa dá vytvoriť v amatérskych podmienkach. V dnešnej dobe je už bike videí mnoho a je čoraz ťažšie zaujať oko diváka. Na Slovensku však ešte nikto nespracoval nočné zjazdové videjko a chalani z Ildža Brothers Production chceli byť prví, ktorí to skúsia.

Určite nie jeden z bikerov mal niekedy túžbu dať si nočnú jazdu tajomným tmavým lesom. Vďaka tomuto projektu si nočnú jazdu užili traja východniarsky bikeri, ktorí to pri natáčaní nemali vždy ľahké. Vytvoriť scénu, ktorá by bola zaujímavá po jazdeckej stránke, zároveň dobre vyzerala na kamere a jazdci si videli pod kolesá, bolo v mnohých prípadoch náročnejšie ako očakávali. Presvedčili sa, že pracovať s obmedzeným počtom svetiel nie je jednoduché, ale výsledok stojí zato.


 
0 luminescent_title_16-9

 

Lukáš Ildža

Pripraviť scénu, v ktorej sme natočili 1-3 zábery nám trvalo priemerne 2 hodiny. Okrem videotechniky musíte presúvať po lese aj svetlá, káble, stojany, no hlavne elektrocentrálu. Navyše svetlá väčšinou jazdca v zábere oslepili, očakávať teda výkony ako za bieleho dňa nebolo realistické. Preto si chalani vybrali trate na ktorých sú naozaj doma.





 

Lukáš Ildža

Extrémne svetelné podmienky kládli vysoké nároky na techniku. Dobre nás podržal Canon 5D Mark III, ktorého citlivý fullframe čip dokázal scény zachytiť relatívne čisto. Nepodarilo by sa to ale bez použitia RAW videa. Touto funkciou foťák pôvodne nedisponuje, potrebuje špeciálny firmvér Magic Lantern a extrémne rýchlu pamäťovú kartu, ktorá stihne veľký dátový tok zapisovať. RAW video bolo zrejme jediná možnosť, ako s pomerne lacnou technikou natáčať po tme, dokonca v slow-motion.



Zdroj: redbull.com

Galéria