RB Cliff Diving : Čech Michal Navrátil opäť na stupni víťazov


Bang.sk

Piata zastávka svetovej série Red Bull Cliff Diving 2011 sa konala 24.júla v malebnom talianskom mestečku Malcesine na úpätí Monte Baldo (1.750 m) malom kopci na severovýchodnej strane jazera Lago di Garda, najväčšieho v Taliansku. Je to pokojné miesto v provincii Verona s krásnou prírodou. Po chladnej zastávke na severe Francúzka, privítalo v Malcesine teplejšie stredomorské podnebie najlepších cliff diverov sveta.

Malcesino ponúka širokú škálu športových aktivít vo vode a na okolitých horách. Je to miesto určené pre aktívnych ľudí, ktorí milujú prírodu a šport. Cliff diving sa stal ďalšou športovou atrakciou v tomto regióne. Cliff divery predvádzali svoje umenie z historickej pamiatky, hradu Scaliger.



Malcesino začalo žiť akciou už dva dni pred vyvrcholením v piatok 22.7. 2011 kedy mali cliff divery svoj prvý atletický tréning. V druhý deň podľa vyžrebovaného poradia predstupovali pred publikum a odskákali svoje prvé skoky. V nedeľu 24.7 po raňajšom tréningu nasledovala poobede o 16:00 otváracia ceremónia po ktorej nasledovalo druhé a tretie kolo. Do finále postúpilo 6 najlepších cliff diverov. Na jazere Lago di Garda bolo kopec motorových člnov, výletných jácht, surfov a búrlivých nadšencov na nafukovačkách. Celú okolitú pláž obsadili diváci, ktorí prichádzali už pár hodín pred začatím akcie. Po nájdení si voľného miesta sa človek nemohol ani pohnúť, iba napínavo sledovať nerozhodnú bitku v tejto sezóne. Hrad v Malcesine bol impozantným umiestnením piatej zástavky, ktorý prilákal 15.000 dav nadšených divákov. Súboj finalistov bol veľmi tesný v poslednom skoku zaváhala väčšina chlapcov. Nakoniec sa podarilo zvíťaziť Garymu Huntovi no len s minimálnym rozdielom od Artema Silchenka a taktiež českého reprezentanta Michala Navrátila, ktorý sa umiestnil na úžasnom tretom mieste. Vďaka tomu sa dostal na celkovú druhú pozíciu za britského lídra Garyho Hunta.



Po pretekoch si český reprezentant Michal Navrátil našiel čas na interviu s našim tímom aj keď sa odohrávalo v neskorších hodinách. Bol ochotný a stále plný energie a bezprostredne sa s nami podelil so svojimi pocitmi zo súťaže, začo mu tím bangu ďakuje. Prejeme veľa úspechov do budúcna.

Celý rozhovor ako aj dianie v Malcesine si môžete pozrieť vo videiku.



Cliff diverov ešte čaká zástavka v Bostone a celá séria vyvrcholí 4 septembra veľkým finále na Ukrajine.

Celkové poradie po 5-tom podujatí:






























































































POSNAMENATPTS
1.Gary HuntGBR89
2.Michal NavratilCZE60
3.Artem SilchenkoRUS55
4.Slava PolyeshchukUKR53
5=Orlando DuqueCOL40
5=Cyrille OumedjkaneFRA40
7.Alain KohlLUX34
8.Sacha KutsenkoUKR29
9.Kent De MondUSA22
10.Steven LoBueUSA21
11.Jorge FerzuliMEX20
12.Hassan MoutiFRA14


[gallery columns="5"]

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Tytuniesi production
Video: Tytuniesi production

Galéria