RED BULL 400: NAJEXTRÉMNEJŠÍ VÝBEH TOHTO LETA


Bang.sk

Odbehnúť si 400 metrov neznie ako veľká výzva. Rozbehnete sa, po chvíli to máte za sebou, ani sa nestihnete zadýchať. Čo keby ste sa však postavili na štart s cieľom odbehnúť si 400 extrémnych metrov? Do kopca, na skokanskom mostíku a so 75% prevýšením? Predstavujeme vám Red Bull 400. Po prvýkrát v histórii aj na Slovensku. Najdrsnejších štyristo metrov na adrenalínovom výbehu do kopca, pri ktorých sa rozhodne zadýchať stihnete. Výzva je jasná - zdolanie skokanského mostíka K120 na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách.

brandon-crichton-red-bull-400-whistler

Red Bull 400 je svetovou sériou vyčerpávajúcich výbehov na strmých skokanských mostíkoch, ktoré sa v letnom období nevyužívajú. Lokality, v ktorých sa preteky organizujú, podliehajú jedinému pravidlu - „štyristovka“ sa môže uskutočniť iba na kopcoch určených k zoskokom na lyžiach alebo na samotných výškových skokanských mostíkoch. K tým najznámejším a legendárnym mostíkom, ktoré preteky hosťujú, sa tento rok pridá aj K120 na Štrbskom Plese. A pravdepodobne s tou najkrajšou scenériou a výhľadom, aký tohtoročné lokality ponúkajú.

V sobotu 11. augusta 2018 si na Red Bull 400 môžu sily zmerať amatéri aj profesionáli, pričom bežecký štýl nebude rozhodujúcim faktorom. Štyristometrová trať so 75% prevýšením bude rozdelená na dve časti. V eliminácii prebehnú rozbehy iba po zlom kopca (pod odrazovú hranu mostíka) a finálové behy sa už pobežia na celú vzdialenosť. Počet účastníkov je limitovaný na 400 mužov a 200 žien, mužské a zmiešané štafety majú kapacitu 50 tímov.

Jan-Kasl-Red-Bull-Content-Pool

Najextrémnejšia výzva tohto leta je iba pár klikov od vás. Registrácia a viac info na redbull.sk/400.

Galéria