Red Bull Crashed Ice


Bang.sk

Okázalé prostredie, veľkolepá atmosféra, tony ocele, obrovský chladiaci systém, tisíce metrov štvorcových zamrznutej vody, najtvrdší a najhúževnatejší korčuliari. A výsledok? Red Bull Crashed Ice!

Od prvých pretekov v roku 2000 sa z Red Bull Crashed Ice vyvinulo na svoje pomery obrovské, najbláznivejšie zimné podujatie na svete. Oblečiete si výstroj, obujete korčule a postavíte sa na štart. Je to úplne jednoduché. Prvý dole víťazí.

Korčuliari, zvyčajne amatérski hokejisti trielia dole ľadovou traťou dlhou až 500 metrov, kde bojujú rameno o rameno v skupine po štyroch. Preteká sa klasickým knockout systémom. Prví dvaja v cieli postupujú do ďalšieho kola a nakoniec sa zo 64 pretekárov vykryštalizuje posledná štvorica najlepších zápasiacia o titul šampióna.

Strmá trať vedie uličkami miest ako Quebec, Mníchov alebo Praha a je tvorená skokmi, šikanami, rollermi. Túžba pretekárov zvíťaziť, úzky profil trate, rýchlosť až 70 km/h prinášajú podstatné množstvo zaujímavej akcie, predbiehania, šťuchaníc a pádov, čo robí Red Bull Crashed Ice tak príťažlivým.



Zdroj: redbull.com
Video: redbull.com
Foto: ibackpackcanada.com