Report: Zatváračka sezóny vo Folkmari


Bang.sk

Zatváračka FolkmarAj tohtororočná sezóna ubehla veľmi rýchlo a opäť nás čakala „zatváračka“ v našej Jedlinke. V sobotu 3.11.2012 sa vo Veľkom Folkmari stretli bikeri, ktorí sa prišli spoločne rozlúčiť so sezónou.

Našťastie predpoveď vyšla a od rána je vonku celkom pekné počasie. Rýchlo nahádžem veci do ruksaka a utekám na trať . Ešte niesom ani v dedine a už mi vyvolávajú o sto šesť. Generátor nemáme ako dostať hore no nič tak si zaspievame sami ak bude treba. Prichádzam ku koncu trate pri lúke kde už parkuje niekoľko áut z Košickou výpravou. Veľa bikerov si dalo námahu a privstalo si na vlak, aby mohli prísť za čo im ďakujem. Šliapeme po ceste na vrch trate kde ako zvyčajne kempujeme pri chatke. Na mieste je už niekoľko ľudí. Niektorí už jazdia iní sledujú bývalú „trojku“ skok, ktorý sa trochu prerobil a predlžil. Pár bikerov na to doplatilo, keď nedoletelo pri čom zničilo zadné kolesá, viacerí si to radšej obišli obchádzkou. No našli sa aj takí ktorí by ho chceli ešte väčší (skôr či neskôr sa dočkajú ale o tom potom). Medzičasom prišli ďalší ľudia niektorí sa nezdržali dlho kvôli povinnostiam, no po ich odchode prišli zase ďalší. Celkovú, celkom slušnú účasť odhadujem na približne 45 ľudí + jeden pes. Štefan Šipoš mi dáva go pro tak sa idem hrať na Spielberga. Pri chatke si dávam trocha čaju z fakt „lesnou“ príchuťou, keďže sa tam dostalo kadejaké ihličie a kto vie či nie aj nejaká „káva“. Až som si myslel že mám nejaké halucinácie a po stromoch som videl visieť najprv prilbu a potom aj bicykle, ktoré sa partia trpaslíkov snažila dostať dole. Čas ubehol strašne rýchlo a tak vraciam kameru a pomaly odkladám veci. Ako to začína byť zvykom, každý naberá smer miestna pizzeria a ja len zo závisťou a chuťou na pizzu musím ísť domou. Nevadí možno na budúce a lúčim sa z poslednými bikermi zo slovami vidíme sa takto zase na Jar.

Každému či už bikerovi, fotografovi alebo divákovi chcem poďakovať za účasť, pri ktorej aj takto pomáhajú ďalej rozvíjať a motivovať najme mladých chlapcov aby sa venovali bicyklom v našej malej dedinke takže ďakujem.



Zaujímate se o rychlé kola a závodnú cyklistiku? Pokiaľ si i radi sem tam tipnete víťaza, skúste navštívit bwin sportsbook, kde Vám pri tipovaní pomôžu aj ich tipy a prognózy.



Autor: Miroslav Ambróz
Foto: Paula Mirdalíková

Galéria