Sezóna 2017 s novými jazdcami


Bang.sk

Bang DH Team 2016


 
Sezóna 2017 bude pre náš Bang DH Team opäť jedinečná. Rozhodli sme sa náš tím rozšíriť o ďalších talentovaných jazdcov a skvelých ľudí v troch kategóriách. Predstavíme si ich v krátkych výpovediach.

Ester Barteková sezóna 2016 1

Medzi naše nové tváre patrí Ester Barteková, ktorá nás bude reprezentovať v kategórii žien. Sezóna 2016 bola jej premiérová, čiže prvé skúsenosti, pády ale aj úspechy už má zasebou. Nová sezóna prináša nové výzvy, tak sa máme na čo tešiť.


Ester Barteková, 16 rokov, kategória ženy


"Bývam pri Zlatých Moravciach, kde chodím na 8-ročný gympel. Zjazdu sa venujem približne 2 roky, závodne od sezóny 2016. Okrem downhillu sa aktívne venujem hokeju a rada jazdím na motorke. V novej sezóne 2017 by som chcela odjazdiť čo najviac kôl Slovenského pohára v downhille, Moravsko-Slovenského DH Cupu a tiež niektoré lokálne preteky. Budem sa snažiť pracovať na zlepšení svojej techniky jazdy a podávať čo najlepšie výkony".


Výsledky v sezóne 2016

Air DH Bachledka - 3. miesto

Pohár starostu obce Sekaniny - 3.miesto

DH cup Sliač - 1. miesto

SPDH Bachledová Dolina - 1. miesto

SPDH Malá Lučivná - 3. miesto

Ester Barteková sezóna 2016

Andrej Palenik s bike partiou
 

Ďalší z našich nových členov je hardtailista Andrej Páleník. Tvrdo na sebe maká, čo sa odzrkadľuje aj na jeho zlepšujúcich sa výkonoch odjazdených sezón. Ide si za svojim cieľom, tak veríme, že sa mu tohtoročné ambície podaria naplniť.


Andrej Páleník, 18 rokov, kategória HT

"Už od malička ma lákali adrenalínové športy. Najviac ma zaujal zjazd na horských bicykloch na ktorý som sa nakoniec aj zameral. Aktívne jazdím približne 3 roky. Okrem downhillu sa venujem aj hokeju a vo voľnom čase si rád zájdem do posilky. Mojím cieľom v sezóne 2017 je odjazdenie celého Slovenského pohára v downhille a Moravsko – Slovenského DH Cupu, kde mám ambície umiestniť sa do top 3. Rád by som sa zúčastnil čo najviac lokálnych pretekov a taktiež Biekefestu v Kálnici".


andrej palenik sezona 2016Výsledky v sezóne 2016

Slovenský pohár v downhille 2016

  1. kolo SPDH Mraznica - 5. miesto

  2. kolo SPDH Malá Lučivná - 6. miesto

  3. kolo SPDH + MSR Jasná - 8. miesto

  4. kolo SPDH Kubínska Hoľa – neúčasť

  5. kolo SPDH Bachledová dolina - 6. miesto

  6. kolo SPDH Malino Brdo - 5. miesto


Lokálne preteky v sezóne 2016

Downhill Race Banská Štiavnica - 2. miesto

Pohár starostu obce Lehota pod Vtáčnikom - 1. miesto

Downhill Cup Sliač 2016 - 3. miesto

Downhill Race Skýcov - 1. miesto
 

Patrik Svítok sezona 2016
Najmladším oživením nášho tímu bude talentovaný Patrik Svítok, ktorý nás bude reprezentovať v kategórii žiakov. Rok 2016 bol preňho zoznamovacím, má za sebou prvé preteky, no svoju premiérovú závodnú DH sezónu odštartuje s nami.


Patrik Svítok, 13 rokov, kategória žiaci


"Pochádzam z dediny Cigeľ pri Prievidzi. Ocino ma posadil na bicykel, keď som mal 3 roky. Všetci tvrdia, že som sa naučil skôr bicyklovať ako behať. Tento rok to odštartujem v kategórii žiakov. Bude to moja prvá poriadna sezóna. Minulý rok som odjazdil len posledné dve kolá SPDH. Jazdím na biku - CTM Mons Xpert. Do sezóny 2017 chcem určite vložiť čo najviac úsilia a podať čo najlepšie výsledky. V pláne mám odjazdiť Slovenský pohár v downhille a niektoré kolá Moravsko-Slovenského DH Cupu. Moje aktuálne motto „Be fast or be last".


Patrik Svítok sezona 2016 1
 
Sezónu v novej zostave štartujeme už tento víkend na 1.kole Moravsko-Slovenského DH Cupu v Kálnici.

Ďakujeme sponzorom, ktorí náš tím v sezóne 2017 podporujú - ABT consulting, ATAK Slovak Sports Design, Cebra-Bowden, Sloger.sk, Lemur.sk a všetkým osobným partnerom jazdcov.

Foto: archív jazdcov