Simone Faggioli opät víťazom v Dobšinej


Bang.sk





 

 

Úradujúci majster Európy, Talian Simone Faggioli, nenašiel premožiteľa na Dobšinskom kopci ani v tomto roku. Dokonca zlepšil svoje doterajšie maximum o dve sekundy.

IMG_9189

Tento rok sa na štart v Dobšinej postavilo 143 pretekárov, čo je o dvadsať viac ako vlani. Do cieľa ich nakoniec dorazilo iba 108, no hlavné je, že nikomu sa nič vážnejšie nestalo. Jadzci sa nevyhli ani niekoľkým problémom na trati, odniesli si to hlavne „plechy". Bohužiaľ takto skončil aj Košický driftér Roman Kucharik, keď  ako predjazdec v druhom tréningu havaroval na jeho BMW e30 V8. Po vlaňajšom položení nového asfaltu, povrch trate zjavne dozrel. Aj to mohlo byť jedným z dôvodov, že si jazdci výrazne vylepšili svoje osobné rekordy. Samozrejme, že najviac pozornosti si vyslúžil nový traťový rekord majstra Európy, Simone Faggioliho. Simone si spomínaný rekord vyjazdil v nedeľňajšej prvej jazde časom 2:21,898 s..


IMG_8892

Faggioli nebol jediný, ktorý si vylepšil svoje osobné maximum na tomto kopci. Druhý Miloš Beneš so svojou Osellou FA30 vylepšil čas rovno o štyri sekundy. Ani slovenský jazdec Jaro Krajči na LOLA B02/50 nezaostal, a jeho čas sa zastavil na hranici výborných 2:29,901 s. Očakávaný súboj Krajči - Krámsky sa nakoniec nekonal, keďže Krámsky na trati zaváhal a zaostal za Krajčim o 3,5 sekundy.


IMG_9123

Do bitky sa pustili aj „plecháči", Koiš s Drotárom. Martinovi sa neustále vracali problémy s brzdami, čo trochu limitovalo jeho výkon. V konečnom súčte časov bol o štyri desatiny sekundy rýchlejší. Nesklamal nás ani Ďodi Béreš, ktorý obul nové pneumatiky a so svojou novou S1 si zlepšil čas o necelé štyri sekundy. Aj napriek tomu Ďodi skončil na peknej jedenástej priečke. O jeho kvalitách svedčí aj skutočnosť, že staré Audi Quattro S1 dokázalo o sedem desatín sekúnd poraziť vnúčika Audi WTTR v rukách Vladimíra Vitvera.


IMG_9561

Väčšinou sa nezvykne písať o porazených, ale hlavne o víťazoch. Tentokrát spravíme výnimku. Na kopci ste si určite všimli oranžovo-bielu felícu pickup na ktorej jazdila mladá krásna baba z Českej republiky. Eliška Popová síce prišla do cieľa ako posledná, ale svoje časy si oproti sobotným tréningom o pár sekúnd zlepšila. Keď vezmeme do úvahy, že Eliška bude mať o 3 dni iba 16 rokov, tak je to obdivuhodné, že sa na tento pretek vôbec odhodlala. Čoskoro sa môžete tešiť na interview s touto mladou pretekárkou.


IMG_9179

Kompletné výsledky nájdete na stránke organizátora.
Viac fotiek zo soboty nájdete na našom FB.

Autor: Martin Hudák
Foto: Martin Hudák

Galéria