Slováci a Volcano Boarding ?


Bang.sk

....skvelý zážitok len za 20 dolárov. Ale to najprv treba prísť do Nicaraguy, čo vyžaduje trošku viac peňazí a čakaní na letiskách. Stojí to však za to!!! A môžte byť prvý čistokrvný slovák, ktorý zboarduje vulkán, keďže ja nemám úplné Jánošíkovské korene :).

León je krásne mestečko v Nicarague, ktoré je naším začiatočným bodom na ceste ku Volcano Boardingu. Vyberieme si samozrejme najčinnejší vulkán v okolí a vydáme sa za ním s charizmatickým americko-nicaragujským inštrutorom s americkou charizmou a nicaragujskými mihalničkami (to sú dlhé, rovné a čierne). Spolu s hojným počtom turistov všetkých národností (Pozor: slovenských ešte nie, tak sa poponáhľajte, lebo tento šport sa zachvíľu stane olympijským!?) nasadneme do rozpadávajúceho kamiónu a vydáme sa na asi hodinovú cestu džungľou. Zastaneme na upätí vulkánu a zaboríme ruky do svrdnutej, veľmi horúcej, čiernej lávy: fakt sme na činnom vulkáne! Kamión to však už ďalej neutiahne, takže na vrch vulkánu si to treba pekne odkráčať aj s ťažkým boardom. Baby, nebojte sa, ak board nevládzete, frajer alebo tá americká charizma vám ho už hore nejako odnesie. Takže no worries!



A čo potom? Nasadiť okuliare, oranžový telletubie oblek, aby na vás vulkán nezanechal jazvy, a veľa odvahy. Keď vás ale inštruktor sotí dole, necítite už nič, len adrenalín a túžbu nabrať čo najvyššiu rýchlosť v prípade, že vulkán fakt vybuchne. Brzdiť sa aj tak neoplatí, keďže vám to do tváre vrhá lávové kamene. Pravidlo je, že najrýchlejší je najmenej špinavý a dostane Nicaragujské pivo zadarmo na ceste späť. So go for it, babe!

A tri špeci veci čo musíte vedieť:
- Maximálna dosiahnutá rýchlosť pri tomto športe je 80 km/h
- Cerro Negro je najmladší ale najčinnejší vulkán v Nicarague – za posledných sto rokov vybuchol 23-krát, pochovávajúc domy, stromy, telá pod svojou lávou
- Okrem volcano boardingu sa dá skúsiť aj “volcano cycling&rdquo. Ak ste šialený Francúz Eric Barone tak sa váš bike rozpadne(predtým ako dosiahnete rekord 172 km/hod), zlomíte si miliardu kostí v trupe, zostanete v Leonskej nemocnici 3 mesiace a zaľúbite sa do sestričky. Takže volcano boarding je okrem iného aj romantika.

Autor: Natália Iriasová
Foto: Jessica Bernard, Kilian Klein

Galéria





Hľadať

Reklama