Volcano boarding


Bang.sk

Skupina športovcov, ktorí milujú adrenalínové športy vyvinuli „hot“ nový adrenalínový šport, ktorý nazvali „ volcano boarding, “ v ktorom účastníci pretekov jazdia rýchlosťou až 80km/h z vrcholu aktívnej sopky.



Majú špeciálne oblečenie vyvinuté na ochranu proti zraneniam. Na kolenách majú chrániče a na hlavách helmy. Jazdci, ktorí tento šport vyskúšali navštívili úpätie hory Cerro Negro Nikarague, vyšplhali sa na sopku vysokú 726m a celú ju zišli na špeciálne upravených preglejkách (doskách). Cerro Negro Nikarague je jedna z najviac aktívnych sopiek v Nikarague, posledná erupcia tejto sopky bola v roku 1999.



Phillip Southan, majiteľ a riaditeľ Bigfoot Hostel a Green Pathways Tours tvrdí, že je to prvý jedinečný výlet spojený s adrenalínovým športom na svete. Sopka je veľmi aktívna ale všetky bezpečnostné opatrenia sú prijaté. Jediným a najväčším možným rizikom je len pár škrabancov spôsobených pri páde. Pre všetkých záujemcov je pripravená cesta plná zážitkov a prehliadky, ktoré sú jedným z najväčších lákadiel vďaka pestrému programu. Jazdci si okrem adrenalínového športu užijú nikaragujskú vidiecku kultúru, úžasný výhľad, prechádzku po aktívnej sopke a samozrejme nakoniec aj adrenalín v podobe jazdy zo sopky. Aj napriek začínajúcemu turné pred 4 rokmi, tento „hot“ adrenalínový šport prilákal už vyše 10.000 účastníkov. Tak neváhajte a staňte sa jedným z nich.



Zdroje: impactlab.net, file
Fotky: thetravelrag.com, i.telegraph.co.uk, blog.joshuaberman.net
Video: youtube.com

Galéria