Slovák Roman Dubský vicemajstrom Európy v netradičnej adrenalínovej disciplíne


Bang.sk

roman dubský skydiver 1

Touto, u nás málo známou disciplínou, je vo svete čoraz populárnejší canopy piloting, ktorý je známy tiež pod výrazom swoop landing. Canopy piloting je odnožou parašutizmu, konkrétne spadá pod tzv. skydiving. Ide o lietanie na vysokorýchlostných padákoch nad vodnou hladinou.




Rodákovi z Košíc sa tento nevšedný úspech podarilo dosiahnuť na nedávno skončenom spoločnom šampionáte Európy a sveta pod názvom World cup and European canopy piloting Championships, ktorý sa konal v ruskom meste Kolomna, ležiacom približne 100 km juhovýchodne od Moskvy. Ako samotný Roman Dubský prezradil, súťažiacim robili vrásky na čele najmä nepriaznivé poveternostné podmienky, predovšetkým silný vietor a pre celé Rusko tak typická zima. Ani to však odvážnemu Slovákovi nezabránilo stať sa druhým najlepším Európanom a tešiť sa tak z historickej striebornej medaily. Aj napriek tomuto veľkému úspechu však mal Dubský po pretekoch zmiešané pocity, keďže jediný nevydarený zoskok ho pripravil o pódiové umiestnenie aj v rámci majstrovstiev sveta. Radosť zo zisku európskeho striebra mu to ale nepokazilo.




roman dubský skydiver

Roman Dubský (29) nie je žiadnym nováčikom. Parašutizmu sa začal venovať od roku 2000 a v súčasnosti má za sebou viac ako 4000 úspešných zoskokov. Cudzie mu však nie sú ani ostatné adrenalínové športy, obľubuje predovšetkým downhill.

Ukážka z tohtoročného šampionátu pod názvom World cup and European canopy piloting Championships.



Video: youtube.com
Zdroj: sport.sk




Hľadať

Reklama