ROMAN DUBSKÝ Á LÁ DUBSKAJ V DUBAJI


Bang.sk

dubaiPočas slovenských zimných januárových dní, teda,17. januára 2011 sa konala v horúcom podnebí Dubaja parašutistická súťaž. Išlo o Dubai International Parachuting Championship and Gulf Cup 2011, alebo Dubai DIPC 2011 IV.
Naša krajina tam mala samozrejme tiež svoje zastúpenie, konkrétne Romana Dubského v kategórii pilotovania padáku a mix štvorčlennéo družstva (Česko-Slovensko) v kategórii RW formácií.Celé toto podujatie bolo jedno veľké predstavenie, nečudo, veď pod záštitou a s finančnou pomocou arabských princov a šejkov, je možné všetko. Celá súťaž začala otváracím ceremoniálom, za ktorý by sa dnes už nehanbili ani usporiadatelia olympijských hier. No a počas každého dňa mali všetci zúčastnení možnosť pokochať sa akrobatickými kúskami Vereša na jeho akrobatickom špeciále. Nečudo, že súťažiaci dosahovali skvelé výsledky, pretože o každého z nich bolo postarané nadštandardne. Slovenský reprezentant v pilotovaní padáku (CP-canopy piloting) Roman Dubský si počínal taktiež nadmieru dobre. V troch disciplínach, a to: vzdialenosť, rýchlosť a presnosť, pomerne s dobrým umiestnením ukázal, že aj v našej malej krajine je možné vychovať silnú konkurenciu pre svetovú špičku. V prvej spomínanej disciplíne, vzdialenosti, sa umiestnil na 8. priečke, so svojím najdlhším doletom 123,6 metrov zaostával len minimum za vedúcimi súťažiacimi. V kategórii rýchlosti sa Romanovi podarilo získať 22.miesto, ale nedá mi nespomenúť, že jedna z jeho nameraných rýchlostí bola 2,737 (92km/h v trati), piata najrýchlejšia. Poslednou kategóriou bola presnosť, kde sa Roman umiestnil na 57. priečke s pomocou rozhodcov, keď neprávom dali dvom výsadkám re-jump a tam sa Romanovi nezadarilo, čo už, taký je šport a proti rozhodcom sa nedá bojovať. Celkovým výsledkom je teda pre nášho jediného reprezentanta v (CP) vynikajúce 25.miesto zo svetovej špičky a to z 90 štartujúcich.

V závere celej súťaže sa rozdalo pre víťazov nemalé množstvo finančných cien a organizátori sa rozlúčili opäť krásnym programom. Čo dodať, bolo na čo pozerať, športové výkony, sprievodný program a exotický Dubaj. Tešíme sa na ďalší ročník, kde bude naša reprezentácia ešte viac úspešná.

cover-02

Zdroj:skydiveduby.com