SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS – Motocorse cup 2016


Bang.sk

foto MX a Quad pohárMedzinárodný šampionát SLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPSMotocorse cup 2016 začne šiesty ročník 17.apríla na trati v Šaštíne. Druhé preteky budú pokračovať 1.mája v Beckove, potom 22.mája v Lovčici. Tu čaká jazdcov väčšia prestávka a štvrté podujatie sa uskutoční 21.8. v Čataji, posledné piate finálové kolo si užijeme 10.9. v Gbeloch. Všetky preteky sú naplánované na nedeľu, okrem posledného preteku v Gbeloch, kde to vychádza na sobotu.


Vypísané triedy pre motocross:
MX Open začiatočník, MX2 Začiatočník, MX Open hobby, MX2 Hobby, MX4, MX4+,
MX2 Junior 125-250, MX Prof - (MX1,MX2), MX 85, MX 65


Na základe celkových výsledkov z predchádzajúcej sezóny postupujú v nasledujúcom roku prví piati najlepší jazdci z kategórie MX Začiatočník do MX Hobby, alebo o ktorých rozhodne organizátor na základe ich veľmi dobrých výsledkov !!!


Do kategórie MX Profi postupujú prví piati najlepší jazdci z kategórie MXOpen Hobby, MX2 Hobby a prví traja z MX2junior 125ccm, MX2junior 250 a tí, ktorí sa do kategórie prihlásia, alebo o ktorých rozhodne organizátor.


Jazdci postupujúci z tried MX2 Hobby a MX Open Hobby vo veku od 13 do 19 rokov majú na výber, či sa prihlásia do MX Junior, alebo do MX Profi.


V kategórii MX Open Začiatočník a MX Open Hobby je posunutá minimálna veková hranica nižšie, a tak sa tento rok môžu do týchto kategórií prihlásiť jazdci vo veku od 15 rokov. Horná hranica zostala nezmenená, t.j. 39 rokov.


Kategórie MX Začiatočník sú určené pre začínajúcich jazdcov, bez väčších skúseností !!!


MX a Quad Slovakia Championships 2


Vypísané triedy pre quad:
Quad Profi , Quad Senior, Quad Hobby open, Quad Junior II, Quad Junior ISLOVAKIA MX & QUAD CHAMPIONSHIPS – Motocorse cup 2016
Prví traja jazdci v celkovom poradí postupujú do vyššej výkonnostnej triedy. Kategória Quad Elite je zrušená.


Slovakia MX & QUAD CHAMPIONSHIPS 2016


Partneri pre rok 2016:
Hlavný partner: Motocorse.sk ( predajca a dovozca offroadových aj cestných motoriek a doplnkov
Hlavnými mediálnymi partnermi: CountryCross.sk, Fullgas.sk, Motoride.sk a Digisport.
Partneri: P-K.sk, Autoklimy.sk, J-stav.sk, Storm.cz
Mediálni partneri: Bang.sk, Slovak-motorsport.net, Motonews.sk, RB report, Studio 511, Quadmania.cz, JB Photography , Milujeme motokross, Quad race.cz, Grip.tv.sk, Quad off road


Registráciu štart. čísel a viac info nájdete na stránke www.slovakiacross.sk, alebo na facebookovskej skupine MX - QUAD CUP Slovakia