SMX


Bang.sk

SMX je niečo ako odpružený skibob s 3-ski dizajnom a pohodlným sedadlom.

Vyrába ho nórska spoločnosť North Legion a nazvala ho SMX Merc. Takmer všetky funkcie SMX sa odlišuju od iných známych výrobkov podobného druhu. Kombinácia týchto funkcií umožňuje robiť všetko, čo môžete robiť s bmx alebo horským bicyklom a zároveň vám umožňuje robiť hladké carvingové oblúky na svahoch a v backcountry.

Merc je vybavený predným odpružením od Marzocchi a zadným zavesením od DNM. Všetky predné a zadné shocky používané North Legionom ukázali, že fungujú veľmi dobre tak pri nízkych teplotách ako i pri vystavení snehu na dlhé časové obdobie. SMX bol navrhnutý tak, aby zvládal všetky zaužívané triky. Takže s ním môžete len tak križovať svah a trénovať manuály, bunnyhopy, 180-tky, jazdu na switch, barspiny, alebo skúste využiť plný systém odpruženia a zažijete ten najväčší adrenalín na SMX. S plným odpružením a stabilitou 3-ski dizajnu to s kľudom dokážete rozbaliť aj na tých najmohutnejších jumpoch alebo v halfpipe. Nožné kolíky pripojené k paralelne sa pohybujucému rámu dovoľujú ovládať SMX vo vzduchu a umožňujú vytiahnuť triky aj pri státí.

Ľudia z North Legionu mysleli naozaj na všetko a tak SMX Merc je navrhnutý tak, že zvláda každú lanovku, kotvu alebo pomu. Takže dostať sa hore na kopec je úplna hračka.

Už sme sa dostali na kopec, spustili sme sa dole, skúsili si aj nejaké triky, ale ako taký Merc zastavím? 3-ski dizajn zaručuje nielen enormnú stabilitu, ale testy ukázali, že pri rovnakej rýchlosti má SMX kratšiu brzdnú dráhu ako snowboard! S SMX Mercom zastavíte rovnako účinne ako s lyžami. Dokonca disponuje funkciu núdzového zastavenia, aby v prípade pádu Merc nespôsobil potenciálne nebezpečenstvo na svahu.

Teraz si poďme pozrieť ako to vyzerá v praxi...





Zdroj: northlegion.com
Video: youtube.com, vimeo.com
Foto: northlegion.com