Subwing


Bang.sk

Všetko sa to zažalo začiatkom leta 2011, kedy mal vynálezca Simon Sivertsenem 18 rokov. Simon sa s otcom a bratom vydali na výlet v ktorom chceli oboplávať na plachetnici celý svet. Pri plavbe po gréckych ostrovoch, bol Simon ohromený jasnosťou vody a počas rýchlej plavby mal pocit, že takmer letí. Pri potápaní mu však jednoducho chýbala rýchlosť a vzrušenie. Vtedy mu v hlave vznikala prvá myšlienka na podvodné krídla ťahané loďou - subwing.

Po niekoľko týždňovej plavbe zakotvili v Taliansku a novú myšlienku dali na papier. Bolo to jednoduché ale chytré riešenie pri ktorom išlo o dve samostatné plutvy alebo krídla spojené dohromady s otočným kĺbom. V miestnom supermarkete a železiarstve nakúpili potrebné časti. Po mnohých nepodarkoch hlavne kvôli obmedzenému prístupu k súčiastkam a nástrojom, bol nakoniec prvý SUBWING vytvorený na mori.







Potom, čo objavili dynamickú novinku sa sen o oboplávaní sveta dostal až na druhú priečku a ich cesta smerovala domov. Novinku chceli ďalej rozvíjať a dostať do povedomia verejnosti. Od tejto doby bolo urobených množstvo testov na základe ktorých vyrobili mnoho prototypov. Ak sa chystáte na dovolenku do morských hlbín tak nevahájte a vyskúšajte si po prvý krát podvodné lietanie.




Video: youtube.com
Autor: Veronika Takácsová

Galéria