Tretí ročník Richnavského DH Cupu


Bang.sk

Richnavský DH Cup 2015 foKoncom prázdnin sme sa už tretí rok stretli na Richnavskom DH Cupe. Niekoľko týždňov slnko vytrvalo pražilo a na trať nespadla ani kvapka, takže na bajkerov čakala suchá, ale najmä prašná trať. Stavitelia sa na trati vyhrali a k už tradičným úsekom pribudlo niekoľko nových pasáží, či už predlžený štart alebo úplne nová spodná lúka s ešte väčším finálnym skokom. Vývoz toho roku zabezpečovali dve vozidlá V3S. Pretekalo sa v dvoch meraných jazdách z ktorých sa vo výslednom poradí brala tá lepšia. Prvá meraná jazda bola poznačená pádom v strede trate. Po úspešnom ošetrení a odvezení pretekára (prajeme mu skoré uzdravenie) jazdci odjazdili aj druhú meranú jazdu.


V žiackej kategórii dominoval Matej Uhrin. V HT kategóri bol najlepší Anton Girášek, a vo Fulle podľa všetkých očakávaní vybojoval prvú priečku Pavol Kičin s časom 1:26.



Pavol Kičin, Bang DH Team:

Do Richnavy som sa tešil, keďže som minuloročný pretek vynechal...Trať oproti prvému ročníku prešla výraznou, pozitívnou zmenou. Jazdilo sa mi super. Trať mi celkom sadla, keďže to bolo rýchle a prašné, celkom som si to užil, keďže v domácom prostredí som mal také isté podmienky na tréning. Nakoniec sa mi podarilo vyhrať obidve jazdy a zadeliť aj najrýchlejší čas dňa. Teším sa na 4.ročník cupu.



Vo full kategórii určite stojí za zmienku aj výkon druhého Attilu Tölgyesiho, ktorý zaostal iba o 2 sekundy! Všetkým jazdcom blahoželáme.


Richnavský DH Cup 2015 vyhodnotenie

Výsledky:

ŽIACI
1) MATEJ UHRIN
2) TOMÁŠ KONDULA
3) ADAM LANTOŠ

HT
1) ANTON GIRAŠEK
2) MAREK VRANA
3) KRISTIÁN LEGÁT

FULL
1) PAVOL KIČIN
2) Attila Tölgyesi
3) MATEJ PILA

Organizátor: "S pretekom som veľmi spokojný. Trať sme opäť o čosi vylepšili a myslím že jazdcov potešil aj konečne(spoľahlivý) vývoz V3S. Vzhľadom na to že sme už neboli pod záštitou žiadneho projektu, tak sa chcem poďakovať sponzorom (plagát, video) ktorí nám pomohli".





Autor: Dávid Brutovský

Foto: Michal Kravec

Galéria