Tretie kolo SPDH v Jasnej ovládol Rasťo Baránek


Bang.sk

SPDH Jasna 2017 by Niki (142) - kópia Tento víkend sme si užili v obľúbenej lokalite Nízkych Tatier v stredisku Jasná downhillové preteky s európskym nádychom. Tretie kolo Slovenského pohára bolo zaradené do kalendára UCI kategórie C2. Príjemná lokalita, slnečné počasie a kvalitní jazdci zaručovali divákom skvelý víkendový zážitok.


Trať neprešla výraznými zmenami, tento víkend bola však suchá a rýchla, čo si vyžiadalo viacero zranení.


Pavol Magda, kategória Hardtail, Devonic Factory Team
 

Preletel som veľký dirtový skok a nešťastne dopadol, stálo ma to zlomené zápästie. Hneď po páde pri mne bol záchranár, ktorý ma ošetril a následne ma lanovkou vytiahli a zniesli dole do depa. Zdravotná služba bola na úrovni, rýchlo vedeli zareagovať a pomôcť aj zvyšným zraneným pretekárom. Verím, že sa mi ruka dá dokopy čím skôr a na Kubínke sa vidíme.



SPDH Jasna 2017 by Niki (146) - kópia Medzi najmladšími sa na štart postavilo päť jazdcov. O prvenstvo bojoval Patrik SvitokNoelom Daňkom, ktorý vo finálne zajazdil lepší čas. Tretie miesto bral Timotej Ščepko.

Patrik Svitok, kategória žiaci, Bang Downhill Team

Počasie nám cez víkend celkom vyšlo. Trať bola rýchla, dosť na vytrvalosť, napriek tomu sa mi páčila. Semifinálku sa mi podarilo odjazdiť víťazne. Vo finále som to trošku pokazil, čo ma stálo prvé miesto. Pretek celkovo hodnotím na výbornú a teším sa na ďalšie kolá.



SPDH Jasna vyhodnotenie 2017
 
SPDH Jasna 2017 by Niki (163)
V kategórii kadetov to bolo na stupni víťazov pestré. Najviac sa zadarilo slovenskému reprezentantovi Oliverovi Gombalovi, ktorý zadelil bezkonkurenčný čas 03:01.49. Druhé miesto obsadil poľský jazdec Sebastian Podgorski a na treťom miesto skončil Čech Daniel Mikeška.


Daniel Mikeška, kategória kadet, Commencal FDF Team
 

Tak trat v Jasné je pro mě známá, trochu se změnila což, ale nijak nevadilo. Rychlá byla stále dost, to bylo poznat na množství úrazů v neděli. S tím, že zajedu třetí flek jsem nečekal, jel jsem si prostě zajezdit na závody a užít víkend s bandou po menší pauze od závodění. Závody bych hodnotil jako vydařené, počasí vyšlo, lidí se sešlo taky celkem dost, podle mě paráda.



SPDH Jasna vyhodnotenie 2017
 
Rýchle jazdi vo finále, tesné časy stupňovali napätie v priestoroch cieľa. Nakoniec sa najrýchlejším jazdcom Jasnej stal Rasťo Baránek, ktorý zadelil čas 02:37.54. Zvyšné pódiové umiestnenia v elitnej kategórii brali CTM jazdci.

1 SPDH Jasna 2017Rasťo Baránek, kategória Elite, Kellys Factory Team

Trať bola úplne super, počasie ešte lepšie, slniečko celý víkend. Už v piatok sme nastavovali bicykel, lebo trať bola stále viac rozbitá aj keď ju chalani dávali po každom tréningu dokopy, čo bolo úplne super. Jazdilo sa mi výborne, podarilo sa mi zvíťaziť a keďže to bol aj nadradený pretek, získal som viacej bodov do celkového UCI rebríčka, čo ma veľmi teší. Na takýto typ pretekov som zvyknutý, keďže na európske a svetové poháre chodíme pravidelne a je fajn, že niečo také zorganizovali aj na Slovensku. Veľmi by ma potešilo keby tu bol aj európsky pohár.



SPDH Jasna vyhodnotenie 2017
 
Skoro celá trať sa nachádza pod lanovkou, čo mnohí diváci využili, premávali sa hore dole a vychutnávali si pekný výhľad na jazdi z hora.

SPDH Jasna 2017 by Niki (175) - kópia
 
Tomáš Vrbovský, organizátor
 

Máme za sebou 3. kolo Slovenského pohára v zjazde, ktoré bolo zaradené do kalendára UCI kategórie C2. Očakávali sme kopec zahraničných pretekárov, čo sa nám nenaplnilo. Semifinále bolo pre nás, horskú službu a niektorých jazdcov dosť náročné. Verím, že sa chalani zo zranení vyliečia čím skôr. Finále bolo veľmi napínavé, boli dosiahnuté krásne časy. Po organizačnej stránke si myslím, že to dopadlo úspešne, vďaka patrí nášmu tímu Enjoy the ride ako aj tímu Tatry mountain resorts. Ďakujeme tiež všetkým, čo sa zúčastnili a prišli nás sem podporiť.



SPDH Jasna vyhodnotenie 2017
 
Pred ďalším kolom Slovenského pohára v downhille máme vyše mesačnú pauzu. Vidíme sa až  prvý augustový víkend na Kubínskej Holi, kde sa bude odohrávať aj tohtoročný majstrák.

Výsledky z 3.kola SPDH v Jasnej nájdeš na sportsofttiming.sk
Viac foto nájdeš na našom FB Bang.sk

Oficiálne videjko !

Foto gallery: Marián Vejčík
Spracovala: Nika Takácsová

Galéria