Úspešná sezóna Bang Downhill Teamu !


Bang.sk

Bang downhill team - dodo ondič, pavol kičin, peter sedlák

Jazdci z Bang Downhill Teamu nás celú sezónu krásne reprezentovali. Dosahovali výborne výsledky, či už na Slovenskom pohári, Bikefestoch, Bike campoch, Downtownoch alebo lokálnych pretekoch. Niektorí bohužiaľ utrpeli aj zranenia, no napriek tomu sme sezónu na Slovensku ukončili úspešne.


Po tomto víkende máme za sebou finále Slovenského pohára v downhille, ktoré sa tentoraz konalo v Ružomberku - Bike parku Malino Brdo. Ani na koniec sezóny naši jazdci neobišli naprázdno a umiestnili sa na popredných priečkach. Pavol Kičin aj napriek roztrhnutej reťazi vo finálovej jazde a narazenom palci skončil na krásnom 3.mieste a celkovo sa umiestnil na 4.mieste v kategórii HT. Za túto sezónu sa mu podarilo získať aj titul Vicemajstra Slovenska.
Pavol Kičin - Bang downhill team, ružomberok
Bang downhill team - Pavol Kičin, Jasná MSR


Vychutnajte si videjko Bang Downhill Teamu z Majstrovstiev Slovenska v downhille v Jasnej - Giant Bike Parku v podaní Patrika Takácsa


Ešte väčší úspech v Ružomberku dosiahol Jozef Ondič, ktorý sa vo finále umiestnil na 2.mieste a stal sa aj celkovo druhým najlepším Juniorom v seriáli Slovenského pohára v Downhille v sezóne 2013. Vďaka jeho úspechom bol nominovaný do Slovenskej reprezentácie a zúčastní sa na Svetovom pohári – UCI Mountainbike World Cup 2013. Táto akcia sa koná už tento víkend 21.-22.9 2013 v rakúskom Leogangu. Dodo, si pred pretekom užije ešte dva dni tréningu na svetovej trati. Pred odchodom sme sa za ním zastavili na pár slov.


Jozef Ondič, Bang Downhill Team:

V celkovom hodnotení SPDH som sa umiestnil na 2. mieste. Aj vďaka tomu sa mi vyskytla možnosť zúčastniť sa Svetového Pohára. Som veľmi nadšený z tejto príležitosti. Sveťák som doteraz mal možnosť sledovať len cez live prenosy a teraz sa na ňom zúčastním osobne. Stretnem sa s TOP jazdcami. Je to úžasný pocit. Som plný očakávania a veľmi sa teším na jazdenie, nové trate, ľudí a skúsenosti, ktoré tam získam.



Dodovi držíme palce a veríme, že sa vráti obohatený novými zážitkami a skúsenosťami. Po návrate Vás budeme informovať o jeho pôsobení.

Nenechajte si ujsť LIVE prenos v SOBOTU (21.92013) a finálovú NEDELU (22.9 2013) a sledujte UCI Mountainbike World Cup 2013 v Leogangu.
Bang downhill team - Jozef ondič, finále SPDH RužomberokBang Downhill Team - Dodo Ondič, Mraznica

Jazda Doda Ondiča na bike feste v Kalnici, kde sa umiestnil na 1.mieste

Našich ďalších jazdcov v tejto sezóne neobišli zranenia. Hneď na začiatku mal Matúš Korytko veľmi nepríjemný pád. Zlomil si kľúčnu kosť. Táto zlomenina ho odstavila na väčšiu časť sezóny. Neskôr sa pritrafili zranenia aj Petrovi Sedlákovi. Z tohoto dôvodu sa chlapci nezúčastnili viacerých pretekov. Napriek tomu svojich tímových jazdcov vždy podporovali. Matúš jazdcom odovzdával svoje vedomosti a skúsenosti. Spolu so Seďom sa zúčastnili dvoch bike campov.
Bang DH team - Instruktori na bike campe v Bachledovej dolineBang Dh team - Matúš Korytko, Peter sedlák, bike camp


Matúš Korytko ako inštruktor na Bike campe v GIANT bike parku v Jasnej


Seďo sa počas celej sezóny staral o technický stav bicyklov. Jeho mechanické schopnosti boli využité na každom SPDH- ačku a s bicyklom dokázal urobiť aj nemožné.


Bang Downhill Team, Peter sedlák, mechanik, Ružomberok


Vychutnajte si videjko z 1.kola SPDH v Mraznici na ktorom sa ešte zúčastnil aj Peter Sedlák. Videjko je z dielne Kataríny Klapkovej

Každému z chlapcov gratulujeme ku krásnym výsledkom a ďakujeme za spoluprácu. Už teraz sa tešíme na ďalšiu sezónu. V akej zostave, dáme vedieť čoskoro !


BANG team - finále Ružomberok - bike park Malino Brdo

V neposlednom rade by sme radi poďakovali všetkým našim partnerom, vďaka ktorým sme jazdcom mohli vytvoriť lepšie podmienky na jazdenie a celkový progres v danej oblasti. Patrí sem spoločnosť ABTconsulting s.r.o, Hamawiss gel, EBC Brakes Slovensko, Oneal, Lemur.sk , Soof – Peter Jenčík, 1 Energy, PROSTO Clothes, Elektronický účtovník... a samozrejme nemôžeme zabúdať na BANG team, ktorého členovia sa starali o mediálne výstupy, či už prostredníctvom reportov, fotogalérii a videoprodukcii (GoPro, Liqiud Image). Ďakujeme


Na záver si vychutnajte videjko z posledného finálového kola Slovenského pohára v downhille v Ružomberku - Bike parku Malino Brdo



Viac videí nájdete na našom kanály na youtube.
Viac fotiek nájdete našom FB fun page.

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Veronika Takácsová, Zuzana Zatrochová, Vladimír Václavík, Martin Leško, Jakub Papcuňár, archív jazdcov
Video: Bang media

Galéria