Už tento víkend City Downhill World Tour 2016 v Bratislave


Bang.sk

city downhill world tour 2016Tento víkend sa v centre Bratislavy opäť stretne bikerská svetová špička, aby zabojovala o body do celkového hodnotenia seriálu City Downhill World Tour 2016 a predviedla čo najlepšie kúsky. Môžeme sa tešiť na účasť jazdcov z vyše 11 krajín sveta, ale hlavne na víťaza dvoch seriálov a zároveň organizátora Filipa Polca, ktorý nám určite predvedie svoje jazdecké umenie. Po prvom kole seriálu sa zatiaľ nachádza na druhej priečke, uvidíme či sa mu na domácej trati podarí vybojovať prvenstvo.


Veľmi sa tešíme, že možnosť zúčastniť sa na preteku takéhoto svetového formátu zo slovenských bikerov dostal aj náš jazdec Jakub Gorecký, ktorý bude mať v sobotu súťažnú premiéru.


Jakub Gorecký, Bang Downhill Team

Pocity z preteku sú súper, máme teplučko. Trať vyzerá výborne, sú tam nejaké nové prekážky na ktoré sa teším. Bude to dosť náročné, uvidíme ako to dopadne, ale dám do toho všetko. Som vďačný za takúto príležitosť.



Gorecky bang dh team Bratislava

Pre jazdcov si organizátori pripravili trošku vynovenú trať, ktorá povedie z nádvoria Bratislavského hradu až na Rybné námestie.

Peter "Seďo"Sedlák, člen organizačného tímu

Dĺžka trate je podobná ako minulý rok, no prebehlo na nej pár zmien. Wallride nahradil skok a pred ním pribudla trojvlna. Stavbu trate sme začali realizovať už v stredu, čiže času na prípravu sme mali o jeden deň viac ako minulý rok. Trať bude rýchla a prekážky veľké. Keďže sa cez víkend konajú opäť protesty, rátame s tým a zabezpečili sme to tak, aby sa udalosti minulého roka neopakovali. Tešíme sa na akciu a nášmu Kubovi držíme palce na svetovom preteku.



sedo na downtown Bratislava

Filip si pre Vás pripravil aj pumptrackovú dráhu, na ktorej sa môžete vyblázniť, rôzne sprievodné akcie ako exhibíciu v U-rampe priamo pod hradom, exhibíciu bikera Adama Kuna, Majstra sveta v BMX. Pred vyhlásením na pódiu vystúpi raper Ego a samozrejme nebude chýbať ani afterparty na pláži UFO. Máme sa na čo tešiť.

pumtrack 1

city_downhill_bratislava_2016_header_1220x490px_01_

Foto: Lukáš Mandrák

Galéria