Užili sme si otváračku Bike parku v Janove


Bang.sk

Bike Park Janov (32)Minulý víkend sa v Janove konala otváračka nového Bike parku, ktorú sme si nemohli nechať ujsť. Boli sme zvedaví, čo nás tam čaká a ako sa s novou traťou vyhral a popasoval tím High riders. Rozhodnutie sme neľutovali, pretože sme si užili super deň, spoznali pohodových ľudí a aj naši bangáči si parádne pojazdili, síce na kratšej, ale veľmi zaujímavej trati.

Prvé dojmy po príchode nás pozitívne naladili a dobrý feeling nám ostal až do konca akcie.

Peter "Seďo" Sedlák

Hneď po vystúpení z auta nás čakal pekne pripravený pojazd, hudba, občerstvenie a milé uvítanie domácich. Vlek bol trošku staršia poma, ale hlavne, že bol funkčný. Ceny za vývoz boli maximálne primerané.

Pali Rabatín
 
Do Janova som zavítal tesne pred obedom. Už hneď po vstupe do areálu ma príjemne prekvapilo mega ozvučenie, výčap s občerstvením, tenisový kurt pre vyčkávajúcich rodičov a nafukovací hrad pre deti. Využili sme aj posedenie pri výčape, pred prvými jazdami. Po vybalení a zakúpení lístkov (10 jázd za cenu jedného obedového menu s pivom :D, paráda) sme vyšli na trať.

Bike Park Janov (58)
Bike Park Janov (23)
 
Na trati tím High riders odviedol kus práce. Otestovať ju prišli menej skúsení, ale aj profesionálni jazdci, ktorí v tomto športe pôsobia nejaký ten rôčik a majú za sebou skvelé výsledky. Ako trať niektorí z nich vnímali a ako sa cítili na otváračke sa dočítate vo výpovediach.

Peter "Seďo" Sedlák
 

Po vystúpení z vleku bolo potrebné trochu šliapať pešo do kopca. Hneď sme zbadali rozjazdovú rampu a mohli sa pustiť dole. Nasledovalo pár nadväzujúcich klopiek. Jedna bola na lúke, z ktorej sme sa dostali späť do lesa, na ktorý nadväzovala drevená klopka. Chvíľkový prejazd lesom a robustná drevená klopená zákruta, drop, pár klopených a odklopených úsekov, prejazd po moste a zase ďalšie klopenky. Ďalej krásne upravená a rýchle odklopená točka a z nej sme už videli pasáž dropov a skokov. Chlapci si dali vážne záležať. Po poslednom skoku nasledoval rýchly dojazd do cieľa, odkiaľ bolo potrebné pešo vytlačiť bike - zanedbateľný kúsok k vleku. Jazdilo sa mi skvelo, počasie bolo úžasné, ľudia milí a ochotní...Mám radosť z toho, že sa tento šport a možnosti jazdenia rozvíjajú. Teším sa aj na ďalší rozvoj tohto bikeparku a jednoznačne otestujem nové trate, ktoré sa chystajú chlapci vybudovať. Prípadne, podľa možností sa aj rád zapojím do výstavby. Ďakujem za super nachystanú akciu.



Bike Park Janov (36)
 
Pali Rabatín
 

Pre mladých a neskúsených jazdcov sú tu ochotní vlekári, ktorí radi pomôžu pri nastúpení. Čiže, kto má strach, s tým ako na pomu nasadnúť, tak už sa báť nemusí. Hore nás čakala rozjazdová rampa, ktorá rozmermi pôsobila ako stage :D. Po prvých točkách sa ukázala klopna do ktorej sa dá nádherne skočiť a následne sa parádne oprieť. Hneď od začiatku bolo vidno, že chalani si dali záležať. Ďalej nasledoval drevený wallride a ďalšia ušejpovaná klopna a hneď ďalší wallride. Medzi tým nejaký ten úsek s výberom viacerých stôp, drevený most a hneď ďalšie točky, ďalší drevený wallride až kým sme neprišli k záverečnej časti trate, kde boli dva dropíky. Na tie bolo potrebné ísť celkom pomaly, keďže chalani mysleli aj na menej skúsených jazdcov, ale to sa časom zmení. Boli nám sľúbené väčšie a rýchlejšie skoky a tak isto aj DH lajna. V závere trate nás prekvapil jeden zaujímavý transfer popod strom, jeden menší skok a pár metrov dojazdu na záver trate. Celkový dojem hodnotím na výbornú. Pre tých skúsenejších príjemná zmena. Trať je nenáročná, rýchla a zábavná. Necháme sa prekvapiť, čo pre nás chalani pripravia. Určite sa tam čoskoro vidíme opäť.



Vychutnaj si ich jazdu

Ako to všetko začalo a čo pre nás ešte v Bike parku Janov chystajú, nám priblížili samotní členovia tímu.

Team High riders
 

Projekt bike park Janov vznikol z iniciatívy športového nadšenca Dominika Harčára, ktorý bol v roku 2009 aj pri vzniku High riders crew /predtým slangovo HI RIDAS/. High riders tím počas svojho 7 ročného pôsobenia usporadúval rôzne športové udalosti, vyrábal si vlastné oblečenie a zveľaďoval svoje dedičstvo - miestne chátrajúce lyžiarske stredisko, ktoré v 80-tych rokoch postavili miestni. Začiatkom roku 2016 začali práce na výstavbe prvej trate s názvom „Funtrail“, ktorá je od slávnostného otvorenia (od 2. júla), jazdcom plne k dispozícii. Rovnako aj mini pumptrack a detská trať. Vo výstavbe sú momentálne trate Downhill a trať inšpirovaná Redbullom rampage, v našej verzii „RUMPAGE“ smile Bike park chceme aj naďalej v spolupráci so sponzormi a partnermi rozširovať. Naplánovaná je výstavba týchto tratí – downhill + downtown, rockgarden, enduro, freeride, joy ride, slopstyle, funpit a iné. Naša vízia do budúcna je však oveľa väčšia. Chceme vytvoriť zábavný park, ktorý bude okrem bike parku obsahovať aj iné rekreácie určené pre rodinný oddych v lone prírody.



Určite sa máme na čo tešiť a pri zrode ďalších tratí nebudeme chýbať. Len tak ďalej.

Bike Park Janov (57)
 
Cena vývozu:

5 jázd - 3€
10 jázd - 5€

Spracovala: Veronika Takácsová
Foto: Peter Sedlák, Veronika Takácsová
Video: Bang  Media

Galéria