V Košiciach sa uskutoční 12Roll Ultimate Frisbee Cup 2011!


Bang.sk

Počas víkendu, 25. -26. júna, sa na Atletickom štadióne Slávie TU Košice na Watsonovej ulici uskutoční historicky prvý turnaj v Ultimate frisbee. Okrem slovenských tímov boli oslovené aj tímy z blízkeho zahraničia, takže je očakávaná medzinárodná účasť. V spolupráci so Slovenskou asociáciou frisbee by sme tento turnaj radi využili na propagáciu kolektívnej hry, ktorá ako jedna z mála dáva do popredia fair play pred dosiahnutím výsledku za každú cenu.

Celé podujatie bude otvorené pre verejnosť vrátane sobotňajšej večernej párty spojenej s live koncertom kapely Trysto priamo v areáli, kde srdečne všetkých uvítame a radi sa podelíme o informácie všetkého druhu spojené so športovou i nešportovou stránkou tejto jedinečnej hry. Turnaj prebehne aj v prípade nepriaznivého počasia. Pre divákov je k dispozícii krytá tribúna.



Ultimate je dynamický šport vysoko založený na tímovom duchu, zmysle pre fair play, pohybe, nadšení a zábave. Je dobrým zvykom, že počas celého turnaja v pozadí vyhráva hudba, ktorá pomáha k vytvoreniu tej správnej atmosféry. Jediné materiálne vybavenie, které je potrebné v začiatkoch je plastový disk frisbee, dostupný za pár eúr a čokoľvek, čím približne označíte koncové zóny. Celá hra je založená na samospráve hráčov, na ich zmysle pre fairplay a rešpekte k súperom. Dokonca aj vrcholné akcie ako majstrovstvá sveta se úplne zaobídu bez rozhodcov a bez negatívnych emócii a zlého pocitu spojeného s nesprávnym posúdením sporných situácií.



Mezi nejväčšie plusy tohto odvetvia patria finančná nenáročnosť, atraktivita, dynamika, neopozeranosť a v neposlednom rade tzv. „spirit of the game“, čo je názov pre filozofiu založenú na posudzovaní priestupkov samotnými hráčmi a celkový prístup k hre a to nie len počas času strávenom na ihrisku. Tento prístup hráčov sa prenáša aj do situácií mimo ihriska. Okolo frisbee sa združuje komunita zajímavých ľudí, ktorých spojuje nejen láska k tomuto druhu športu, ale taktiež príjemná povaha.

Ak máte svoj vlastný frisbee tím, môžete sa registrovať na e-mail michal.binda@gmail.com

Dátum: 25. - 26. jún 2011, sobota od 9:00 do 18:00, nedeľa od 9:30 do 15:30
Miesto: Atletický štadión Slávia TU Košice na Watsonovej ulici
Hudba: Dj Chontie a ďalší
Koncert: Trysto - sobota o 20:30
Vstup: Voľný

Zobraziť 12Roll Ultimate Frisbee Cup na väčšej mape

Zdroj: 12roll.com
Foto: 12roll.com
Video: youtube.com




Hľadať

Reklama