Víťazom 1. kola SPDH sa stal Adam Rojček


Bang.sk

1.kolo SPDH Mraznica 2017 by Bang (93)Mraznica tento rok prilákala na 1. kolo Slovenského pohára v downhille veľa bikerov zo Slovenska, Čiech aj Maďarska. Počasie ako každoročne nesklamalo a počas soboty nám nadelilo riadnu spŕšku, no v nedeľu sme si už užívali akciu za slnečných lúčov. Obsadenie jazdcov bolo pestré, čo predznačovalo, že si počas preteku vychutnáme skvelé výkony a súboje. Stačilo malé zaváhanie, ktoré mohlo zmariť možnosť zabojovať o „bedňu“. Ukážkovú, čistú jazdu predviedol Adam Rojček, ktorý sa stal najrýchlejším jazdcom celého pohára s časom 02:03.01



 

Prvé kolo Slovenského pohára v downhille v Mraznici nás milo prekvapilo hojnou účasťou slovenských pretekárov. Bolo ich na štarte až 161, čo je pre nás veľmi pozitívne číslo a tešíme sa z toho. Škoda tej sobotňajšej hodinovej poobedňajšej prehánky, z trate sa stalo blato a peklo ako v Mraznici zvyčajne býva, no v nedeľu nám naopak ukázala veľmi prívetivú tvár a jasné slnečné počasie sa držalo až do konca preteku. Veľká vďaka patrí všetkým partnerom a zúčastneným, že došli a tešíme sa na budúci rok,  možno v inom termíne, aby to bolo ešte lepšie“ vraví Tomáš Vrbovský, organizátor 1. kola SPDH



Mraznica vyhodnotenie 2017 (2)


Trať v Mraznici prešla malými zmenami
Organizátori si na nás ako každý rok pripravili pár zmien. Novo postavený skok na lúke potrápil aj skúsených jazdcov, keďže ho na prvýkrát bolo potrebné naskočiť presne, pretože dĺžka skoku hrana hrana bola cez 10m. Zmenou prešla aj spodná polovica trate, kde pribudla veľká klopená zákruta a hneď za ňou skok. V blate bola zábava ho doletieť.“ komentuje Peter Sedlák, jazdec Bang DH Team.

1.kolo SPDH Mraznica 2017 by Bang (116)

Medzi najmladšími si prvenstvo vybojoval Noel Danko s časom 2:51.99, druhý do cieľa dorazil Patrik Svitok, ktorý mal v Mraznici svoju premíeru a tretie miesto si v tejto kategórii odniesol Peter Hovanec.


V kategórii žien suverénne vyhrala česká reprezentantka Dominika Durčáková, ktorá si spravila náskok pred Janou Krajčovičovou až o 17. 41 sekúnd. Tretie miesto si vybojovala začínajúca zjazdárka Ester Barteková.


1.kolo SPDH Mraznica 2017 by Bang (110)

V novootvorenej kategórii kadetov zahviezdil Oliver Gombala s časom 2:27.32. Druhý skončil Samuel Paučin a tretie miesto patrí Samovi Nikolínimu.


V kategórii Hardtail išlo už o tesnejšie súboje, kde si prvenstvo napriek nepríjemnému pádu v semifinálke vybojoval skúsený, dlhoročný jazdec Pavol Magda. Za ním do cieľa dorazil Gregor Sopko a tretiu priečku obsadil talentovaný Andrej Páleník.


Mraznica vyhodnotenie 2017 (25)

 

Medzi najstaršími si prvenstvo s náskokom 9.24 sekúnd vybojovala DH stálica Peter Drábik. Medzi druhým a tretím miestom rozhodovali doslova stotinky. Nakoniec si druhú priečku vybojoval český reprezentant Petr Kantourek s časom 2:23.71 a v tesnej blízkosti za ním do cieľa dorazil Peter Sedlák s časom 2:24.23, ktorý v kategórii Masters takto zahájil svoju premiéru.


Mraznica vyhodnotenie 2017 (13)Peter Sedlák, Bang DH Team

"Už sa to stáva zvykom, že na prvom kole SPDH si počasie robí čo chce. Oproti minulému roku bola aspoň teplota okolo 10-15 stupňov. V sobotu nám strediskom preletela slušná nádielka vody, čiže záver tréningu bol na blate. Keďže v nedeľu ráno bolo ešte mokro, ranný tréning bol náročnejší v tom, že sa blato lepilo a bicykle naberali na váhe. V priebehu dňa sa počasie už len zlepšovalo. Semifinálová jazda štartovala na polosuchom podklade, sucho bolo na miestach kde dosvietilo slnko, v lese a na korenistých pasážach sa držalo blato. Celkom zábava zvoliť vhodné gumy. Finálová jazda obsahovala mokrú pasáž už len pred koncom trate v lesíku, kde nás samozrejme potrápili ešte slizké korene. Každopádne počasie nám v nedeľu prialo a víkend prebehol super. Našim jazdcom sa zadarilo a brali sme 4 bedňe. Mne osobne sa jazdilo super a premiérovo som štartoval v novej kategórii, kde sa mi podarilo zajazdiť celkom slušne".



1.kolo SPDH Mraznica 2017 by Bang (123)

V najpočetnejšej kategórii hobby zvíťazil Adam Lučan, ktorý túto sezónu odštartoval v novom tíme. Druhý skončil Oliver DrábikDávid Barkač si aj napriek nepríjemnému pádu z Mraznice odnáša tretie miesto z 4.54 sekundovou stratou na víťaza.


Adam Lučny, HIGH RIDERS TEAM

"Na prvé kolo SPDH v Mráznici som bol celkom dobre pripravený. Počasie ako každý rok nesklamalo, ale jazdenie po blate ma celkom bavilo. Zmeny na trati sa mi páčili, až na jednu pasáž, ktorá bola podľa mňa zbytočne nebezpečná kvôli nevhodnej konštrukcii skoku. Čo sa týka organizácie, ako pozitívum vnímam to, že vlekári boli ochotní a iniciatívne pomáhali mladším pretekárom, ktorí mali problém vytiahnuť sa vlekom hore na štart. Na strane druhej sa mi však nepáčilo, že nebola zabezpečená kontrola povinných chráničov na štarte. Napriek tomu, že niektorí ich nemali, mohli jazdiť, čo nie je v zhode s pravidlami a podľa môjho názoru ani fér. So svojou jazdou som spokojný, až na jeden skok, ktorý som nedal čo by ma určite stálo prvé miesto ak by Dávid Barkáč v predposlednej zákrute nespadol, takže oproti minulému roku šťastie bolo tentokrát na mojej strane. Celkovo hodnotím prvé kolo veľmi dobre a dúfam, že sa nám všetkým v našom novom HIGH RIDERS TEAMe bude dariť celú sezónu".



1.kolo SPDH Mraznica 2017 by Bang (39)

Mraznica vyhodnotenie 2017 (40)

Medzi juniormi sa najviac darilo Timotejovi Litvajovi, ktorý zadelil čas 02:15.98. Necelú stotinu za ním do cieľa dorazil Adrien Adam a na treťom mieste skončil Denis Kavalec.


V elitnej kategórii sa na stupni víťazov umiestnili jazdci dvoch tímov. Rozdiely medzi nimi boli tesné. Ukážkovú jazdu podľa predstáv zadelil Adam Rojček s časom 02:03.01. So stratou 00.88 stotín do cieľa na druhom mieste dorazil Rastislav Baránek a tretie miesto obsadil jeho tímový kolega Ľuboš Staňo s časom 2:04.80.

Ľuboš Staňo, Kellys Factory Team




"Užil som si super závod v Mraznici, blato, sucho, proste všetko čo má byť. Jazdy mi vyšli, ja som spokojný. Mojim cieľom v tomto pohári je zabojovať o titul majstra Slovenska a vyhrať Slovenský pohár v celkovom hodnotení".



Mraznica vyhodnotenie 2017 (41)

Ak chceš vidieť ako sme sa mali na akcii, čekuj videjko.

Celkové výsledky nájdeš v článku.
Viac FOTO z akcie nájdeš na našej FB stránke Bang.sk

1.kolo SPDH Mraznica 2017 by Bang (122)

Spracovala: Veronika Takácsová
Foto: Bang.sk

Galéria