Vo Vranove sa konal prvý ročník DOWNTOWNU


Bang.sk

Kalendár akcií je cez bikovú sezónu preplnený. Víkend čo víkend sa konajú rôzne akcie a ani tento nebol výnimkou. Bikeri sa tentokrát stretli vo Vranove nad Topľou, kde sa konal prvý ročník Downtownu.


vranov downtown 2013

Za celou akciou stoja chlapci z Bike teamu Vranov Nad Topľou, ktorí sa postarali o všetko potrebné od papierovačiek až po výstavbu trate.



Robert Benetin, biker:

Na podnet organizátora, môjho dlhoročného kamaráta som chlapcom prišiel vypomôcť s výstavbou trate. Mali to veľmi dobre pripravené. Vrchnú časť sme vypáskovali deň pred pretekmi. Štart začínal na lúke, z ktorej bol pekný strmák až na sídlisko. Veľa srandy sme zažili pri premiestňovaní hornej tatrovky z ktorej bol odraz z dropu. Väčšie problémy sme mali so stavbou spodného dropu. Chlapci už mali pripravené samotné časti, bolo ich však potrebné dať dokopy. Zvyšné prekážky sa rozmiestnili až v deň pretekov. Na dané podmienky hodnotím trať ako celkom dobrú. Chlapci urobili super prácu, škoda toho počasia.




Vychutnajte si celkové videjko od Katky Klapkovej!

vranov downtown

Aj napriek tomu, že organizátorom počasie neprialo, bikeri sa nedali odradiť a do Vranova prišli v hojnom počte. Organizátor bol spokojný.

Martin Palenčík,organizátor:

Vranov dnes zažil prvý ročník DOWNTOWNU. Napriek tomu, že nám počasie neprialo, akcie sa nakoniec zúčastnilo 63 jazdcov. Za daných okolností bola účasť výborná. Po organizačnej stránke nám to dalo zabrať, ale výsledok stál zato. Verím, že aj jazdci boli spokojní. Myslím si, že sme vo Vranove založili dobrú tradíciu. Ďalší ročník bude opäť o niečo lepší a možno sa dáme dokopy aj s Košičanmi a zorganizujeme nejaký ten seriál.



vranov downtownt organizátor


 
Na pretekoch nechýbali ani dievčatá. Zliata trať ich trošku viac potrápila a nevyhli sa ani pádom. Najrýchlejší čas sa nakoniec podarilo zajazdiť Kristíne Štyriakovej.

Kristína Štyriaková, bikerka:

Trať bola pre mňa celkom náročná. Hlavne prvá časť, ktorá bola veľmi zablatená a mazľavá. Jazdilo sa po nej ťažko. Ináč som si jazdu užívala. Organizáciu hodnotím celkom dobre, no zaznamenala som aj pár nedostatkov. Napriek tomu, musím zhodnotiť, že akcia sa chlapcom podarila. Ako víťazka sa cítim úžasne.



vranov downtown kika


vranov downtown kategória zeny

Prvé miesto v kategórii Full sa podarilo vybojovať Martinovi Palkovi, ktorému sa na slovenských downtownoch výnimočne darí.

Martin Palko, biker:

Trať bola jedna z kratších, mala niečo cez minútu. Bol to šprint, ale bolo to zábavné. Zaujímavá bola vrchná časť, ktorá bola na blate, čiže nešlo o čistý downtown. Celý deň pršalo, takže s plášťami to bolo zložitejšie. Po organizačnej stránke si myslím, že to chalani celkom zvládli. Robili to prvýkrát, čo bolo aj trošku cítiť. Spestrením na akcii by bol určite speaker, ktorý by informoval o priebehu akcie.



Vranov Downtown palko
dodo ondic Vranov nad Toplou downtown

Ani naši jazdci neobišli naprázko. Dodo Ondič sa umiestnil na peknom druhom mieste v karegórii Full a na krásnom prvom miesto v kategórii HT skončil Palino Kičin.

Vychutnajte si Paliho jazdu

pavol kicin vranov nad toplov downtown

Celkové výsledky nájdete na tejto stránke.

Viac foto nájdete na našom FB fun page.

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Veronika Takácsová, Jakub Papcuňár
Video: Katarína Klapková - Bang media

Galéria