Výsledky: Downtown steel city Podbrezová 2012


Bang.sk

Spomínam si na to, ako by to bolo včera...drevené prekážky, tatra 815, schody, wallride, polety, most a zase schody. .....Vlastne to bolo len pred troma dňami :) ...sakra to bola afterka... človek rýchlo zabúda. Čiže aj o tom bol prvý tohtoročný Downtown Steel City, ktorý sa konal dňa 16.6.2012 v malebnom mestečku menom Podbrezová. Na tento typ pretekov som sa obzvlášť tešil už od prvej informácie, ktorá sa mi dostala do uší, keďže minuloročný košický Cassovia Downtown som spoluorganizoval. Preto sme tam MY všetci nemohli, nesmeli a nemali chýbať. Cesta hneď z rána kľukatá, zaspatá, sem tam vykývaná, ale Pepe nás doniesol celých no zato sme štandartne meškali. Ďakujem Evičke, že nás dodatočne doplnila na štartovnú listinu.



Parkujeme do depa, ktoré bolo v areáli školy, obliekame chrániče, korytnačky a naše zbrusu - nové rastamensky ladené dresy. Slnko pieklo po celý deň, takže akonáhle sme sa poobliekali tak už sme sa aj spotili. Pešia obhliadka trate až na štart naznačovala, že organizátor si dal záležať nad výberom lokality a celkového profilu trate. Dĺžka v tomto prípade nehrala rolu, veď predsa to mala byť šanca pre všetkých, aby sa zúčastnili niečoho nového a na Slovensku ešte stále skoro nepoznaného.

Celkové videjko



Štart trate bol situovaný v blízkom lesíku s krásne erodovanou strminou, výjazd na jemne klesajúcu rovinku, ďalej skoro 90 stupňová pravotočivá zákruta na ktorej sa objavilo šoto, šoto do bezvedomia. Hneď za ňou šla ľavotočivá zákruta popri bytovke, ďalej pravotočivá padavá zákruta, šliapacia rovinatá pravá potom ľavá zákruta a už len paľba na zaujímavé schody, ktoré sa dali tak do polovice skočiť s jemným potiahnutím do bunny hopu. Kto to ustál na dopade tak pálil do ľavotočivého wallridu. Za wall-om sa objavila asi najzaujímavejšia prekážka v podobe dropu z Tatrovky. Pretože som im nechcel poškodiť dopad s mojou kovadlinou radšej som využil služieb obchádzky... ešte jeden polet do paletových schodov, ktoré sa dali krásne preletieť až na asfalt, nasledoval dropík cez oporný múr a paľba na nadchod, ktorý viedol ponad železničnú trať. Z nadchodu už len točené drevené schody do cieľa.



Celé preteky boli organizačne na skvelej úrovni, vývoz zabezpečovali 4 dodávky, časomiera, občerstvenie a samozrejme nesmelo chýbať ani jedno - dve chladené. Divákov sa popri trati nazbieralo celkom v hojnom počte, no zato koľko ich tam bolo tak bolo aj dosť mŕtvo. Trocha fandenia, hecovania by nezaškodilo až na pár výnimiek. Miestami to vyzeralo, že si začnem do prilby ziapať aspoň ja sám pre seba ....Po pretekoch vyhlásenie výsledkov...víťazi dostali originálne ceny!!! Žiadne klasické poháre len kus oceľového I profilu. Vyhlásenie ubehlo a my sa presúvame do breznianského Tesca na menšie nákupy, prichádzame na hotel, sprcha, gril, chilling a samozrejme konzumace nemrznúcich zmesí. Okolo desiatej hodiny hromadný presun na afterku. K afterke len toľko....že bola ...ďalej si už nespomínam... Ráno prekvapivé prebudenie pri organizátoroch s myšlienkovým pochodom v hlave, že to asi bolo fakt zaujímavé na tej afterke... Raňajky, nejaké tie žalúdočné dopalovačky, balenie a ide sa domov.



Celkovo hodnotím tieto Downtown preteky za skvelé Vlado Hučko sa zhostil role organizátora na jednotku a teraz to čaká nás v Košiciach, kde sa pôjdu preteky Cassovia Downtown už po druhý krát! Všetko to vypukne 22.9.2012!!! Tak neváhajte a prídte si zajazdiť na týchto jedinečných pretekoch! Fakt sa oplatí :) Ďakujeme za Podbrezovú!

Jazda najrýchlejšieho bikera v Podbrezovej, Matúša Korytka


Výsledky:

Ženy:
1. PIALOVÁ Katka, Elitebikes racing, 01:24.15
2. ŠTEPITOVÁ Sára, Ferado Freeride MTB, 01:32.47
3. POKLEMBOVÁ Miroslava, 02:02.25

HT muži:
1. TOKARČÍK Lukáš, ADZ-FLY-CLUB Sabinov, 01:04.86
2. JANKIV Michal, Novatec CTM, 01:05.19
3. MOLNÁR Dominik, ADZ FLY Racing, 01:07.24

Full muži:
1. PALKO Martin, FREERIDE Košice, 01:03.47
2. ŠKULTÉTY Marian, R.C.T.Martin, 01:03.49
3. MARKOVIČ Marek, Life 4ride, 01:04.53

VIP muži:
1. KORYTKO Matúš, Bikemagazin Riders, 01:01.97
2. MAGDA Pavol, Devilwork racing BB, 01:08.64
3. SITÁŠ-JAMATONO Martin, Devilwork racing BB, 01:10.20

Celkové výsledky:
PODBREZ

Videjko nášho nového kameramana:)





Autor: Tomáš "Bači" Bačo
Foto: Veronika Takácsová, Michal Babič
Video: TTNsi production

Galéria