Výsledky: I. Bikrosové preteky v Dobšinej


Bang.sk

Kde bolo, tam bolo, tam sa raz postavilo, raz sa zasúťažilo a dva raz to dúfam aj ostane stáť. Reč je o prvom ročníku bikrosových pretekoch, ktoré sa konali dňa 15.7.2012 v malebnom mestečku ukrytom v kopcoch Slovenského raja priamo v Dobšinej. Za finančnej pomoci získanej z grantu sa miestnym iniciátorom projektu podarilo navrhnúť, postaviť a uskutočniť otvárací pretek. My sme pri tomto počine samozrejme nesmeli chýbať. Z Košíc sa nás nakoniec nazbieral celkom hojný počet jazdcov – zvedavcov. Napriek tomu že vyrážame z mesta niečo po siedmej hodine ráno, sme na miesto konania prišli aj tak opäť posledný... sila zvyku... Po ceste si dávame ešte malú zachádzku do dedinky s názvom Pača, kde vyzdvihujeme nášho kamaráta Paťa. Nakladáme bike a rýchlo na preteky. Cestou z Pače smerujú naše pohľady do „senegalskej“ osady pod hradom Krásna Hôrka, kde sa úpenlivo snažíme spočítať všetky televízne paraboly, no márne. Narátali sme len tri!...buď tam v závetrí majú slabý signál alebo sa skladajú na novú strechu hradu.



Po príchode na miesto konania si hľadáme miesto pre depo, rozkladáme sa, poniektorí ladia biky, iní zas okukávajú trať. Zvítavame sa s kolegami z Prešova, z Krompách a s miestnymi hrotiteľmi. Trať je jednoduchá, žiaden extrém na nej nehľadajte. Je prispôsobená širokej verejnosti, no najmä deťom. Tie na nej šantili od nevidím do nevidím. Preteky sa išli štýlom, dvaja jazdci – jeden postupujúci, alebo traja jazdci – dvaja postupujúci. Kategórie boli rozdelené podľa vekových skupín. Nám sa ušla kategória typu: „geriatria“ čiže od 23 do 100 rokov. Tá bola aj najpočetnejšia.



Počasie nám krásne vyšlo, ale na niektorých úsekoch trate hlavne v zákrutách sa objavili bahnité mláky po sobotňajšom daždi. Jednu z mlák si vyskúšal aj rider „Pogo“ ....diky za krásny pohľad ...po odjazdení pretekov sa na prvej lavici od rozjazdovej rampy ešte konal contest - best trick.



Po celý deň bola skvelá zábava, každý sa bavil, užíval si slnečné lúče. Proste chill. Asi okolo štvrtej hodiny poobede balíme depo a presúvame sa do podniku na menšiu afterku, kde sa to viac menej točilo okolo drinkov za euro ...Domov prichádzame v neskorých nočných hodinách samozrejme poslední ...



Veľká vďaka patrí organizátorovi podujatia Vladovi Václavíkovi a Mestu Dobšina. Tešíme sa na ďalšie akcie!

Výsledky z prvého ročníka Bikrosových pretekov Dobšiná 2012

Kategória 0- 10 roční :
1- Adam Labuda
2- Tomáš Čiško
3- Denis Turzák

11- 14 roční :
1- Tomáš Slivenský
2- Nino Petruško
3- Jakub Gorecký

15- 18 roční :
1- Richard Václavík
2- Matej Straka
3- Oliver Botoš

19- 22 roční :
1- Dominik Legát
2- Michal Gedeon
3- Matej Husár

23- 100 roční :
1- Jozef Semančík
2- Miroslav Renner
3- Peter Grohoľ

súťaž o najkrajší skok :
Patrik Velďák
Ľubomír Grega
Jozef Semančík

Na akcii sa zúčastnilo 34 jazdcov




Celkové video z akcie od Štefana Šipoša!:)



Vychutnaj si finálovú víťaznú jazdu Jogiho Semančíka!




Sponzori:
Mesto Dobšiná, Calisto s.r.o, Mestské Lesy Dobšiná, L-Racing, reštaurácia Vináreň, Robert Lukáč, SUN Bachledová, hostinec Veronika, Triangel, TatraMoto, CocaCola, Bang.sk,Tomex- tTomáš Mišanko, lekáreň Dr. Max Dobšiná

Autor: Tomáš "Bači" Bačo
Zdroj výsledkov: Vladimír Václavík
Foto: Veronika Takácsová

Galéria