Reportáž: SNOWPARADE Bachledová 2013


Bang.sk

Filip Polc - Snowparde 2013Keďže sa nepovažujem za zimný živel, dlho som uvažovala nad tým, či sa mi chce ísť do Bachledky na Snowparade. Biky sme tento krát nechali doma a keďže stredisko je u mňa a v mojom okolí veľmi obľúbené, rozhodli sme sa ísť aspoň povzbudzovať.

Teplomer ukazoval niečo okolo -8°C, cesty boli krásne šmykľavé, stredisko zasnežené a na obzore ,trošku netradične, samé bicykle. Okrem bikerov pretekali aj adrenalínoví nadšenci na snowscootoch.

Spoluorganizátorom Snowparade bol Filip Polc, ktorý pomáhal taktiež pri stavaní a dizajnovaní trate.

IMG_9790



FILIP POLC: „Posledné tri roky som nebýval cez zimu doma a veľmi som sa tešil, že si zajazdím aj na snehu. Stredisko Bachledová privítalo nápad na zimné preteky a tak tu dnes môžeme vidieť nielen biky, ale aj snowscooty.“

Filip sa na trať tento krát postavil v oboch kategóriách.

„ Snowscoot som si tento krát užil omnoho viac ako bicykel. Trať išla cez family trail a bolo to veľmí zábavné. Familka ma baví aj v lete, no dnes to bola hotová pecka. Určite budem rád, ak sa nám o rok podaria podobné preteky.“


Trať bola celkovo náročná hlavne pre cyklistov, ktorí ju zvládali v priemere za 3 a pol minúty. O pády nebola núdza hlavne na záverečnom skoku pred cieľom. Kedže sneh nestihol poriadne zamrznúť , kolesá sa celkom slušne zabárali. O to lepšie sa darilo jazdcom na snowscootoch, ktorí po snehu prechádzali omnoho ľahšie.

Ak ste chceli vidieť niekoho ozaj šikovného, stačilo si počkať na Dušana Antalíka. Aj keď sa venuje hlavne freestylu, ani zjazd mu nebol cudzí.

_MG_9800



DUŠAN ANTALÍK: „Som ozaj prekvapený z úrovne pretekov, ktorá na Slovensku nie je až taká vysoká. Normálne jazdím Freestyle a toto sú moje druhé preteky v zjazde. Je to pre mňa nová skúsenosť a skutočne som si to veľmi užil. Na snowscoote jazdím už 7 rokov. Momentálne ma čakajú ešte preteky vo Francúzsku a taktiež sa chystám na výlet do Japonska či Fínska.“


Myslím, že Duda nie je potrebné nejako zvlášť predstavovať, no pre tých z vás, ktorí ho nepoznáte, môžete ho vídať hlavne na BMX.

A tak mi samozrejme nedalo a opýtala som sa typicky babskú otázku, čomu dáva prednosť.

„Oba športy ma bavia rovnako, no prednosť by som dal určite Freestyle BMX. Mám radšej leto a venujem sa mu od detstva. Je to moja srdcovka. Snowscoot ma však udržiava vo forme.“



A čo dodať na záver? Určite neľutujem, že sme sa do Bachledky nakoniec vybrali. Okrem príjemného počasia sme sa po zjazdovke šmýkali na igelitovej taške, stretli sme veľa známych, povzbudili kamarátov i nekamarátov, vypili pár teplých alko i nealko nápojov a parádna sobota bola za nami. Ak ste váhali, či sa na preteky prihlásiť uričte to o rok skúste!

Finálová jazda Paliho Magdu


Celkové video zo SNOWPARADE Bachledová 2013


VÝSLEDKY PRETEKU SNOWPARADE:

Bike muži:

1.miesto: Filip POLC, 2.miesto: Marian ŠKULTETY, 3.miesto: Lukáš BERČÍK

Bike Juniori:
1.miesto: Adam KVIETOK, 2.miesto: Ľuboš STAŇO, 3.miesto: Oskar MASARYK

Snowscoot:
1.miesto: Filip POLC, 2.miesto: Dušan ANTALÍK, 3.miesto: Aleš HREBÍK

Za odvahu boli odmenené dámy, ktoré si trúfli jazdiť na bikoch na snehu: Katka Pialová, Kristína Štyriaková, Lenka Šašinková a dve odvážne dámy jazdiace na snowscootoch: Janka Vasová a Zuzka Klokočníková.

Autor: Mimi Poklembová
Foto: Veronika Takácsová
Video: TTNs Production

Galéria