Výsledky: Posledného kola SPDH 2012 na Donovaloch


Bang.sk



Honey, honey tešíme sa na Donovaly ! ...mi znelo v deň odjazdu na posledné kolo Slovenského pohára, ktoré sa konalo v krásnej, opakujem v krásnej prírode!...konečne odchádzame v piatok ráno ( čo sa nám počas celej sezóny nestalo ani raz ) , rýchle nakladanie bikov pozbieranie ľudí a hor sa na slovenské diaľnice. Zastávka Ružomberok – Tesco – vjazd medzi liehoviny – odjazd. Na Donovaly prichádzame okolo obeda vybavenie ubytka, utekáme pohľadať a rozložiť depo. Po rozložení ideme pozrieť na trať, páni vlekári boli úžasní a za celý víkend som sa viezol za vatikánsku menu!...áno to sa mi aj páčilo. Prechádzame trať samozrejme zisťujeme, že sa trať podstatne zmenila, rýchla, prašná až ľutujem že opäť raz nemám bike so sebou. Dosť rýchlo prichádzame do cieľa trate, odchádzame na ubytko a samozrejme užívame si jedinečnú prírodu s jedinečnou rumovou chuťou doplnenú o dačo a zase dačo ďalšie. No kto si ma po takomto piatku ešte niečo pamätať.



Sobota ráno prekvapivo pokojná, raňajky a šup na trať. Niečo fotím, niečo točím. Jazdci si jazdia, točia jednu za druhou, druhú za treťou a poniektorí aj desiatu za jedenástou. Trať začína na ľavej strane lanovky Nová Hoľa tzv. rozjazdovou rampou, kľukatí sa po ľavej strane kopca – točka doľava potom doprava – strmina skoro pod lanovku – dlhá ľavá a šup padák do lesa. V lese hlinený poletík za ním menší step up – ďalšia zábavná hlina – chvíľka lúčne kvety – potom do lesa, v ktorom to bolo v niektorých úsekoch celkom tesné pravouhlé. Menší rock garden padák opäť na lúčku po ktorom sa vošlo na chvíľu do žliabu a šup do lesa sem tam točka a drevený polet na lúku. Šrubovanie po lúke až na celkom pekný drevený road gap, za ním pravá klopka, rovinka, poletík, klopka, klopka, ktoré boli asi čerstvo urobené tým že boli strašne mäkké! ...niektorí jazdci v nich ochutnali aj chuť prírody. Posledná ľavotočivá klopka - starý hlinený polet, šrubovanie po lúke a cieľ. Tréning končil pokiaľ sa dobre pamätám tak o piatej, navštívenie stanu Devilworku naznačilo priebeh sobotňajšej noci : ) .....bola super! Tak ako celý víkend! ...



Nedeľa ráno tréningy v plnom prúde, prachu neskutočné množstvo, hecovačky jazdcov, točenie poletov, gapov, obdivovanie pádov v klopkách. V semifinálke sa pretek musel na dobrú chvíľku prerušiť, ktorou príčinou bola nechutná zlomenina holennej kosti jedného z jazdcov Devilwork tímu. Prajem skoré najskoršie uzdravenie!... potom ešte jedno pol hodinové zdržanie, kde to pri nás jazdec zroloval na dopade pri polete z lesa. Vo finálke to isté ale v kategórií žiaci. Celkovo sa to celkom dosť poposúvalo, čiže vyhlásenie výsledkov pretekov a celkové vyhlásenie víťazov sezóny sa začalo až niekedy okolo pol šiestej večer. Vyhlásenie prešlo víťazi dostali štýlové poháre balíme, lúčime a pri západe slnka opúšťame túto nádhernú prírodu do ktorej som sa zamiloval a budem sa tam musieť presťahovať ako to vidím. Za tmy niečo pred jedenástou prichádzame do betónovej džungle. Je to škoda, že sezóna ubehla extrémne rýchlo, ale už teraz sa všetci dúfam tešia na ďalší rok!.... Ostáva len zakývať pretekom Slovenského pohára 2012 a všetci sa ešte stretneme na dlho očakávanom VYPREDANOM druhom ročníku pretekov mestského zjazdu s názvom Cassovia Downtown 2 v mojich rodných Košicoch. Teším sa na Vás ľudia!



Posledné kolo Slovenského pohára v Downhille prekvapujúco vyhral Rostislav Štencel. Filip Polc sa musel uspokojit len s druhým miestom.

Celkové výsledky nájdeš na TU

Nádherné celkové video z dielne Kataríny Klapkovej, ENJOY!



Vyhodnotenie vo VIDEO skratke.



Vychutnaj si skvelú finálovú jazdu Paliho Magdu, ktorá stačila na 3 miesto v kategórií HT.



Juraj Roško z Enjoy The ride a jeho finálová jazda.



Celú galériu nájdete na nasej FB Fanpage

Autor: Tomáš "Bači" Bačo
Video: TTNsi Production
Foto: Veronika Takácsová
Zdroj výsledkov: sportsofttiming.sk

Galéria