Výsledky: STREDOSLOVENSKÝ DH CUP Polomka 2012


Bang.sk

Ďalší víkend za nami, nový report pred vami... Po zakalenej Kálnici sme polámali Polomku, kde sa v dňoch 26-27. mája konali úvodné preteky novučičkého downhillového seriálu pod názvom Stredoslovenský DH Cup. Hlavným architektom tohto projektu je Tomáš Vrbovský za čo mu ďakujeme. Po vyradení Polomky zo slovenského pohára, niektorí jazdci hromžili, prečo sa práve Polomka musela vyradiť, no účasť len do 100 jazdcov nás dosť nemilo prekvapila! ...po väčšine asi bolo ľudom jedno či sa tento rok niečo na Polomke bude konať alebo nie. V podstate ešte v pondelok večer sa nevedelo či sa vôbec závodiť bude. Pozorne sledujem „fasbuk“ a čakám na rozhodnutie organizátora. Deadline padol na stredu (23.5) do 20:00, do tohto času muselo byť online prihlásených aspoň 180 jazdcov v opačnom prípade by sa preteky zrušili. Našťastie sa tak nestalo a my sa opäť balíme na ďalší skvelý víkend prežitý v krásnej prírode Nízkych Tatier. Vyrážame v sobotu v skorých ranných hodinách, na miesto sa dostávame okolo desiatej hodiny rannej. Našli sme si naše rezervované miesto vedľa košických freeride-ďákoch (čítaj pozorne frírajďákoch nie v teplákoch) vybaľujeme depo, vešiame bannery, chystáme kamery, zvítavame sa s jazdcami a hor sa do lesa, lebo bez lesa ťažko v lese kalí sa... mojej lenivosti trochu vadí, že na Polomke je len poma a chýba tam krásna, luxusná, kabínková lanovka ako majú chlapci v Ružomberku na Maline.



Pomaly šliapeme do hory popri trati, kde nám spoločnosť chvíľočku spríjemňuje Katka Pialová. Obloha takmer bez mraku naznačuje slnečný víkend ,ktorý aj slnečne napokon vyšiel. Jazdci točia sobotňajšie tréningy o sto šesť a na trati sa už objavuje aj dokonalé prašné prostredie, ktoré pri točení detailov z blízka dáva poriadne zabrať hlavne našej „tmavej“ technike. Vlek točí až do šiestej my sa napokon dostávame len do polovice trate čo nás v podstate ani nemrzí, keďže sme to tak mali aj v pláne. Po príchode do depa nám z komba hrá osvedčená výjazdová česká kapela Pipes and pints. Kolega od vedľa začína tasiť nemrznúce zmesi, uvítacie kolá za nami, čas chystať gril, pečené klobásy rovno do papule, to je také osvedčené. Prichádza zotmenie ,vodka nás zbližuje, burcuje, otupuje... raz darmo vodka connecting people, to nevymažeš to je život...



Kalba sa z terasy presunula k nám na izbu, kde pokračujeme v zaužívanom trende „hop čip čiby rip hopá „ až do neskorej noci. Nočná mora z Elm street začala vyzváňať už o 5:30, kde sa na rev budíka preberám z môjho sladkého kobercového spánku. Však načo posteľ budem gentleman odložím sa na zem. No ale je čas na ranný časo-zber, vonku ani noha, ani ruka, ani barla, nikto nikde každý vyspáva len jedna postava menom Bači si vonku sám pre seba vypráva a pivo pri východe slnka vychutnáva. Motám sa okolo kamery asi hodinu, potom to už vzdávam od tej nudy a odchádzam. Nedeľa v plnom prúde, raňajky potešia no suchoty nie. Vybavujeme si u Vrbu vývoz jeepom na štart, za čo mu veľmi ďakujeme. Opäť staré známe točíme, fotíme, oprašujeme, čistíme. Prichádza povinný tréning, semifinálové jazdy a do finále sa dostávajú všetci, kvôli nízkemu počtu jazdcov. Celkovo preteky ubehli veľmi rýchlo čo je aj trocha škoda pre oko diváka. Prichádza koniec, stupne víťazov, balenie, lúčenie a cesta domov. Môžem len povedať, že Polomka sa celkom aj vydarila, našťastie nám nepršalo, čomu sme len radi... Vrba dobre si zrobil!

Vidíme sa o týždeň, 2.6 na pretekoch vo Veľkom Folkmáry. Ride or die!

Najrýchlejší jazdci:
1 Javorník Ján SCK Velosprint dow 02:25.64 (1) 02:24.42
2 Liška Tomáš KHC Kaktus Bike Br 02:32.38 (3) 02:27.57 + 00:03.15
3 Drábik Peter Freeride Košice 02:31.57 (2) 02:28.40 + 00:03.98

Celkové výsledky nájdete TU

Finálová jazda Paliho Kičina z MŠK Krompachy, ktorý sa v kategórii HT umiestnil na výbornom 2 mieste. Gratulujeme:)



Tréningové jazdenie najrýchlejšej ženy, Katky Pialovej:)


Autor: Tomáš "Bači" Bačo
Foto: Veronika Takácsová, Tomáš "Bači" Bačo

Galéria