Finálové podujatie ESX CUP vo Vislanke rozhodlo o majstroch Východu


Bang.sk

V-80599Neďaleko poľských hraníc, v dedinke Vislanka, sa udeľovali posledné body do tohtoročného seriálu ESX CUP – Regionálny pohár Východ. Zároveň bolo toto podujatie posledným aj v kalendári Slovenského pohára v motokrose aj v kalendári mládežníckych a ženských majstrovstiev Slovenska ,teda MMSR MX65, MX85 a MX Lady. Rodina Strukovcov pripravila kvalitnú trať a kto sa nenechal odradiť predpoveďou počasia a nočnými dažďami, ten si užil kvalitné preteky za účasti jazdcov z celého Slovenska, Čiech, Maďarska a Ukrajiny. Spokojnými majstrami ESX CUP – Región Východ sa stali: Jaroslav Antalič (MX OPEN), Radoslav Matula (MX2), Christofer Mudraninec (MX2 Junior), Márk Harcsa (MX JUN 125), Jaroslav Katriňák (MX65), Krisztian Vince Dóka (MX85), Anna Piarová (MX Lady), Zoltán Vörös (MX4), Peter Pipich (MX4+), Miroslav Marônek (Twinshock), Samuel Sedlák (MX1 Hobby), Matúš Kukla (MX2 Hobby). Gratulujeme. Poďme sa bližšie pozrieť na priebeh podujatia vo Vislanke.


Spoločné rozjazdy MX OPEN, MX2, MX2 Junior, MXjun.125

Tempo v MX OPEN hneď od začiatku na blatistom podklade diktoval Jaroslav Antalič, keď dal v prvej jazde holeshot a na prvom mieste zostal až do konca. V druhej jazde patril holeshot Markovi Pálovi, ten však odolal Antaličovmu dobiedzaniu zozadu len dve kolá a do cieľa prišiel na druhom mieste. Zvíťazil teda Antalič pred Pavlom Bérecom na druhom a Markom Pálom na treťom mieste.


V-80693

V MX2-ke si dvakrát víťazstvo zaslúžil Radoslav Matula, o druhé miesto súperili Peter Valyik s Kamilom Kvasničkom. Keďže druhá jazda, ktorá má väčšiu váhu, sa podarila lepšie Kamilovi, Peter sa musel uspokojiť až s tretím miestom.


Kategória MX2 Junior bola jednoznačnejšia, vďaka stabilným výkonom Christofera Mudraninca, dvakrát prvého, a Matúša Tomalu, dvakrát druhého. Tretiu priečku si vďaka lepšej druhej jazde vybojoval Timotej Cmarík.


MX Junior 125 mala aj elitné obsadenie úradujúceho majstra Slovenska v tejto triede a zároveň domáceho pretekára, Samuela Struka. V prvej jazde Samuel zlomil rozetu kolesa, rýchlo to v deppe opravil, no stratu už nedohnal. V druhej jazde suverénne zvíťazil. Patrilo mu celkovo tretie miesto. Z prvenstva sa tešil Márk Harcsa a druhý skončil Filip Benčík.


ESX Cup Vislanka 2017

Spoločné rozjazdy MX65, MX85 a MX Lady

Roland Liszke si vychutnal holeshot v prvej finálovej jazde a prvenstvo za obidve. Nikolas Marek bol stabilne dvakrát druhý a Krisztinán Vince Dóka dvakrát tretí.

Medzi najmladšími účastníkmi bol jednoznačným víťazom Jarko Katriňák. Druhé miesto obsadil Samuel Chovaník a tretie Zimek Přemysl z Čiech.
Po prvý krát v spoločných rozjazdách dala holeshot žena. Toto prvenstvo sa zapíše do histórie ESX CUP-u v prospech Márie Klimčíkovej. Obsadila však až druhú priečku, pretože zvíťazila Anna Piarová a tretie miesto v MX Lady patrilo Vivien Martón.

Spoločné rozjazdy MX1 Hobby a MX2 Hobby

Z organizačných dôvodov boli spojené rozjazdy hobby kategórií, čo na diváckej atraktivite určite pridalo. Obidva holeshoty patrili Milanovi Tekeľovi, v rámci kategórie MX1 Hobby však skončil až na 4. mieste a „bedňu“ si podelili: Samuel Sedlák na prvom, Miroslav Šuška na druhom a Miloš Sekerák na treťom mieste.
MX2 Hobby priniesla napínavé súboje o prvenstvo. Vďaka lepšej druhej jazde vyhral Ľubomír Golský, druhý skončil Matúš Kukla a tretí Slavomír Labuzík.

ESX Cup Vislanka 2017Spoločné rozjazdy MX4, MX4+

Výborné štarty vo Vislanke predvádzal Zoltán Vörös a okrem holeshotov stál na stupienku víťazov MX4 najvyššie. Pod ním bol Radoslav Keďzuch a ako tretí sa umiestnil Ľubomír Imrich.

Pánom po 50tke, MX4+, tempo v obidvoch jazdách diktoval Ukrajinec Vladislav Shmatok. Prvenstvo mu patrilo pred druhým Romanom Čičom a tretím Viliamom Vagašom.

Promotér ESX media ďakuje jazdcom aj divákom za podarenú sezónu 2017 a už teraz pripravuje a teší sa na tú nadchádzajúcu.

Viac info o ESX CUP 2017: esxcup.sk alebo na facebooku:
Autor článku: Radka Kovaľ Mazáková
Autor foto: Róber „Rouby“ Roľa

Galéria