Hraň a Sirník hostil Slovenský pohár v motocrosse


Bang.sk

welding cup hrin-sirnik (195)V nedeľu 16. 6. 2013 sa konalo 3. kolo V+S Welding cupu. Tento krát medzi obcami HraňSirník. Trať je dosť zašitá, ale situovaná v krásnom prostredí. Celou akciou nás sprevádzala moderátorka Radka Mazáková, ktorá ju spríjemňovala a dodávala jej tú správnu atmosféru.


 Od skorých ranných hodín sa na akcii zbieralo stále viac a viac motocrossových nadševcov a divákov, ktorí si prišli užiť záver víkendu. Počasie organizátorom prialo. Počas celého dňa bolo slnečno, teplota dosahovala výšku nad 30°C. Diváci sa mohli schladiť pod stánkami s občerstvením, ktoré ponúkali nápoje na osvieženie a jedlá rôzneho druhu. Každý si tam našiel to svoje.




Divák Martin: „Priestor a terén je absolútne vyhovujúci. Nielen pre samotný motocross, ale aj pre návštevníkov s krásnym výhľadom na Ukrajinu, Maďarsko a samozrejme naše nádherné Slovensko. Ľudia si tu môžu oddýchnuť, zabaviť sa a zároveň vychutnávať výkony jazdcov. Čiže priestor pre takúto akciu je absolútne bombový."



welding cup hrin-sirnik (125)


Hlavným lákadlom pre fanúšikov boli samozrejme jazdci Slovenského pohára v Motocrosse aj regionálni jazdci v rámci regionálneho pohára. Celkovo sa na trať nakoniec postavilo 106 jazdcov.




Pavol Magda, Bang MX rider: „Trať sa mi zo začiatku veľmi páčila. Po čase sa však vyjazdila a začali sa robiť hrbole. Bolo to namáhavejšie na ruky a hlavne kondičku, napriek tomu som si jazdy užíval. Organizácia bola na úrovni, jedinou chybičkou, ktorú som zaznamenal bol menší chaos v kategóriách pri štartovaní. Inak akciu hodnotím na výbornú."



 Jedinou účastníčkou na súťaži bola Denisa Zelinková, ktorá sa pri chlapcoch držala statočne.




Denisa Zelinková:Trať sa mi veľmi páčila. Bola pekne pripravená. Akurát som trošku menej trénovala, takže to bolo aj vidno. Jazdilo sa mi však super."



 welding cup hrin-sirnik (179)


Všetci jazdci sa snažili podávať čo najlepšie výkony, no v niektorých prípadoch sa nevyhli ani nepríjemným pádom. Vo veľkej konkurencii nakoniec celkovo najlepší čas zajazdil Szolga Richard.




Szolga Richard: „Dnešný pretek hodnotím celkom dobre. V druhom tréningu som mal menšie problémy s tlmičmi, no meraný tréning dopadol už lepšie. Prvú jazdu som vyhral štart, ciel. V druhej som vyštartoval až za Jurajom Popovičom, ktorý bol mojím dnešným najväčším súperom. V prvej zákrute vybehol, no potom som si spravil väčší náskok a strážil som si ho. Trať bola podľa môjho názoru super a aj celkovú organizáciu hodnotím na výbornú."



 welding cup hrin-sirnik (411)




Luboš Loffler, riaditeľ pretekov: „Počasie je dnes nádherné. Účasť jazdcov je celkom seriózna, keďže ide o Slovenský pohár a hlavne je tu veľmi výborná divácka základňa. Zázemie čo sa týka občerstvenia je na veľmi dobrej úrovni, takže po usporiadateľskej stránke to je zvládnuté veľmi dobre. Trať bola pripravená, dali si na tom záležať. Niet čo vytýkať, snáď až na tú prašnosť, ale to patrí k tomu slnečnému počasiu. Celkovo podujatie hodnotím veľmi pozitívne a zároveň by som všetkých nadšencov motocrossu rád pozval na Medzinárodné majstrovstvá Slovenskej republiky v Lovčici, ktoré sa budú konať 23.6. 2013."



Takže neváhajte a príďte podporiť jazdcov aj na ďalších kolách, či už Medzinárodných majstrovstvách SR alebo kolách Slovenského pohára. Tešíme sa na Vás.


welding cup hrin-sirnik (555)


Celkové videjko comming soon !

Výsledky:

Trieda Class MX2
1. SZolga Richard
2. Popovicz Juraj
3. Unzeiting Peter

Trieda Class MX85
1. Dubóczi Jaroslav
2. Motúz Jaroslav
3. Struk Samuel

Trieda Class MXJunior
1. Popovicz Juraj
2. Havrila Ľubomír
3. Lavo Matúš

Trieda Class MX3 Open
1. Bednar Martin
2. Raffaj Milan
3. Kedžuch Radoslav

Trieda Class Twinshock
1. Marônek Miroslav
2. Junas Jozef
3. Podhradský Ladislav

Trieda Class MX4 nad 50
1. Vagaš Viliam
2. Ružička Ladislav
3. Šveda Štefan

Trieda Class MX4
1. Pipich Peter
2. Uličný Ján
3. Shmatok Vladislav

Trieda Class MX3 Hobby
1. Hladoník Michael
2. Gordan Peter
3. Topoli Slavomír

Trieda Class MX2 Hobby
1. Obročník Ján
2. Pivarči Róbert
3. Truban Martin

Trieda Class MX65
1. Harcsa Márk
2. Vincze Krisztian
3. Dreisig Viktor

Viac foto nájdete na našej FB fun page.

Autor: Veronika Takácsová
Foto: Veronika Takácsová

Galéria