Laura Smoľarová na Šampionáte Zakarpatskej oblasti, Ukrajina 2016


Bang.sk

Bang MX TeamCez minulý víkend sme sa vybrali na Šampionát Zakarpatskej oblastiUkrajine. Do mestečka Velykyi Bereznyi, kde sa to všetko odohrávalo sme dorazili už v sobotu. Od 14tej hodiny bola možná registrácia. Keďže tam dievčatá nemajú vlastnú kategóriu, zapísala som sa medzi chlapcov do kategórie MX 85. O 17:30 sme mali možnosť absolvovať oboznamovací tréning, ktorý trval 20. minút. Trať bola krásne upravená, poliata a vyrovnaná. Jazdilo sa mi super.


V nedeľu ráno sa od 8:00 do 9:00 registrovali zvyšní jazdci. Pre mňa nedeľné jazdenie začínalo o 10:30 skúškou štartov a za ňou som mala 20 minútový kvalifikačný tréning. Obsadila som 6.miesto. Po ňom nasledovala rozprava, na ktorej privítali "slovenskú výpravu", mňa ako ženskú zástupkyňu a slovenského jazdca Milana Stoličného, ktorý jazdil v triede MX4.


Bang MX Team Laura 2016
 

Po tréningoch sme si mohli ešte obzrieť trať na zavádzacom kole, hneď po ňom sme sa postavili na rampu a štartovali. Jazdili sme 20 minút + 2 kolá. V prvej jazde som odštartovala asi okolo 5. miesta, čo bolo super. Hneď po štarte som sa ale prepadla na 9. miesto. Mala som čo dobiehať. Asi po troch kolách som bola na 8. mieste a približne v polovici jazdy som sa už dostala na 7. miesto, na ktorom som dorazila aj do ciela. Na obed nám riadne pripekalo, takže jazda bola poriadne náročná a vyčerpávajúca. Po príjazde do depa som mala menší problém, točila sa mi hlava a nebolo mi veľmi dobre. No doplnila som tekutiny, energiu a nastúpila som na druhú jazdu.



Ani v tejto jazde nebola trať veľmi rozbitá, z čoho som sa tešila. Opäť sme sa po zavádzacom kole postavili na rampu. V tomto kole som mala štart horší, vyštartovala som z predposledného miesta. Opäť som mala čo dobiehať. Avšak po ťažkej prvej jazde som už nemala veľa síl. Najprv som jazdila na 8. mieste. Neskôr som sa prebojovala na 7. miesto, ale kolo do konca ma obehli, a tak som druhú jazdu dokončila na 8. mieste. Celkovo mi to však vyšlo na 7. miesto a odniesla som si 27 bodov.


Laura Smolarova Bang MX Team Ukrajina
 

Napriek malým prekážkam, hlavne kvôli horúčavám pretek hodnotím na výbornú. Ľudia na trati vytvárali vážne skvelú atmosféru. Počas jazdy, na každej zákrute, výjazde, či skoku mi tlieskali, povzbudzovali, čo ma celý pretek motivovalo k lepším výkonom. Veľmi ma tiež potešilo osobné privítanie a darček od riaditeľa FMSU (Ukrajinskej motocyklovej federácie).


Laura Smolarova Ukraine 1


 

Týmto sa chcem poďakovať celej svojej rodine, ktorá ma počas týchto dní podporovala, taktiež Ukrajincovi Vladimirovi Kachurovi, ktorý nám pomáhal v týchto závodoch a v neposlednej rade patrí veľká vďaka všetkým sponzorom Bang MX Teamu, menovite CebraBowden.sk,  Petty Racing, ATAK Slovak Sports Design, ABT consulting, Lemur.sk, Imrich Car a Auto Moto Mix, pretože aj vďaka ich pomoci som mala možnosť sa tohto šampionátu zúčasniť.


Spracovala: Laura Smoľarová, Nika. T
Foto, Video: Michal Richnavský

Galéria