MX OPEN v Myjave s tisíckami fanúšikov a plnými rampami


Bang.sk

MX OPEN Myjava (2)Úvod do motocrossovej sezóny ani nemohol vyzerať lepšie... MX OPEN v Myjave atmosférou chytil za srdce aj tých najnáročnejších motocrossových fanúšikov, ktorí ho neskromne prirovnávali k MXGP. Tisíce fanúšikov, fantastické počasie, jazdci zo Slovenka, Čiech aj Maďarska a k tomu všetky sľubované novinky od promotéra ESX media. Live prenos z podujatia na 213 TV a reportáže v Rádiu Šport sledovali tí, ktorí to do Myjavy mali ďaleko. Divadlo, ktoré sa odohrávalo na trati si takto užilo množstvo ľudí a spolu s nimi aj 70-tka jazdcov. Na stupni víťazov najvyššie stál Tomáš Šimko (PB Racing team) v kategórii MX OPEN a Martin Krč z Čiech v kategórii MX2.



Boje o FOX holeshot boli pestré - Poláš, Liška, Nedvěd a Sukup sú holeshot kings z Myjavy


V mnohých prestížnych motocrossových sériách vo svete sa oceňujú najlepší štartéri v jednotlivých rozjazdách. Ani MX OPEN nie je výnimkou, a preto si prví v prvej zákrute odniesli z Myjavského motocrossu  finančnú prémiu 50 € od partnera holeshotu, 711 Shop Zone. V prvej rozjazde, ktorá patrila MX2-kám dal holeshot Denis Poláš a v druhej to najlepšie odpálil Patrik Liška. Jonáš Nedvěd (Orion Racing Taem) zahviezdil hneď po padnutí rampy v prvej rozjazde MX OPEN, holeshot v tej druhej mu vyfúkol Marek Sukup.



MX OPEN Myjava (1)

MX2


Štart kategórie MX2 bol naozaj elektrizujúci, keď z plnej rampy vypálili jazdci v ústrety technickej Myjavskej trati. Po holeshote Denisa Poláša v prvej jazde sa vedenia po dvoch kolách ujal Martin Krč na KTM, ktorý ale nedokázal odolať naliehaniu Richarda Šikyňu (MX Slovakia) taktiež na KTM, a skončil až druhý. 25 bodov za prvú finálovú jazdu si na konto pripísal Šikyňa. Situácia sa zmenila v druhej finálovej jazde, kde bol prvý v prvej zákrute Patrik Liška na Yamahe. Z vedenia sa však netešil dlho, pretože do konca prvého kola ho stihol predbehnúť Martin Krč a vedenia sa už nepustil, aj keď na chvíľu to vyzeralo tak, že druhý Šikyňa má ambíciu zopakovať scenár z prvej rozjazdy. Nakoniec na pódiu stál najvyššie Martin Krč, druhý bol Richard Šikyňa a tretí Patrik Liška.


V rámci kategórie MX2 štartujú aj juniorskí jazdci rozdelení podľa kubatúry motocykla. Kategóriu MX Junior 125 vyhral Samuel Struk (ESX media team) a kategóriu MX2 Junior Jozef Posluch.



MX OPEN Myjava (4)

MX OPEN


Silné mená zo Slovenka aj Čiech figurovali v štartovacej listine MX OPEN a preto bolo napätie divákov pred štartom priam hmatateľné. FOX holeshotu sa po prvom padnutí rampy ujal Jonáš Nedvěd z Čiech, toho však hneď po prvom kole predbehol Tomáš Šimko (PB Racing team), neskôr sa pred Nedvěda dostal aj Marek Sukup, Václav Kovář (HT Group Racing Team), Petr Bartoš (Orion Racing Taem), aj Petr Michalec (Edifio Solutiun Team) presne v tomto poradí. V druhej finálovej jazde sa do vedenia po FOX holeshote dostal Marek Sukup, avšak nie na dlho, pretože Tomáš Šimko ho stihol ešte dokonca prvého kola predbehnúť a vedenia sa už nevzdal. Táto dvojica si pred ostatnými urobila slušný náskok a tak sa súboje zvádzali až o tretie miesto. Najprv bol Petr Bartoš pred Václavom Kovářom, avšak v 10. kole si poradie vymenili. Pridelené body z obidvoch rozjázd rozhodli o tom, že suverénnym víťazom MX OPEN sa stal Tomáš Šimko, druhé miesto patrilo Marekovi Sukupovi a z tretieho sa tešil Václav Kovář.



Veteráni MX4, MX4+


Vloženými triedami v rámci seriálu MX OPEN sú aj veteránske kategórie jazdcov od 40 do 50 rokov (MX4) a jazdcov po 50-tke (MX4+). K víťazstvu v kategórii MX4 gratulujeme Ivanovi Černému a v MX4+ Petrovi Dokoupilovi (KRTZ).



Ďalšie podujatie MX OPEN - Gbely 21.5.2017


Pozývame Vás na druhé podujatie Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska v Motocrosse MX OPEN do Trnavského kraja, do mesta Gbely, a to už koncom mája, v nedeľu 21.5.2017. Opäť budú pripravené atrakcie pre deti aj dospelých, Monster truck a rozhadzovanie tričiek či nápojov, tombola, MX OPEN fun zóna s X-boxom a hrou MXGP, fotostena, autogramiáda jazdcov, stánky s cool mx oblečením od 101 riders a veľa iného. Ak sa vám nepodarí prísť, nezúfajte, live prenos si viete pozrieť na každej káblovke na 213 tv alebo na webe www.213.sk



MX OPEN Myjava (3)

Link na prenos 213 tv z Myjavy: https://213.sk/motokros-na-213-pozrite-si-to-najlepsie-z-medzinarodnych-msr-na-myjave

Viac info o seriály MX OPEN na www.mxopen.sk

Autor foto: Róbert Roľa

Galéria