O natáčaní filmu Bod zlomu


Bang.sk

Bod Zlomu 5Nápad natočiť film Bod zlomu vznikol na tom najlepšom možnom mieste, v srdciach fanúšikov. “Prvá spracovaná verzia Bodu zlomu bola úžasná a dokázala inšpirovať. Zamilovali sme sa do nej a dosť nás ovplyvnila“ povedal režisér Ericson Core, ktorý sa rozhodol rešpektovať pôvodnú zápletku a tému, ale posunúť akčné scény za hranicu možností.. Bod zlomu 2015 je na novej a vyššej úrovni. To čo sa v ňom deje, by pred 25 rokmi nebolo možné natočiť. „Naším úmyslom bolo využiť inšpiráciu k tomu, aby sme vytvorili vlastnú víziu Bodu zlomu, rozšírili ju v celosvetovom meradle a dostali do akcie najlepších svetových extrémnych športovcov“.


Keďže sa režisér Ericson Core rozhodol všetko natáčať v autentickom prostredí, znamenalo to, že si hlavní predstavitelia spravia cestu okolo sveta. „Chceli sme aby zábery stáli za to, z toho dôvodu sme si zvolili tažšiu cestu. Radšej sme sa vydali na skutočné miesta, než aby sme zkysli v štúdiu pred zeleným plátnom. Bola to veľká výzva, ale vyplatilo sa to“.


POINT BREAK

Adrenalínové dobrodružstvo sa začína na slnečných kalifornských plážach a postupne sa presúva do všetkých kútov sveta. Bod zlomu sa odohráva v 11 krajinách na 4 kontinentoch a ponúka unikátny pohľad na to, čo znamená žiť vo svete extrémnych športov. Kaskadérske kúsky, ktoré sa odohrávajú vo filme sú autentické na skutočných miestach a predvádzajú ich najlepší z najlepších. Takéto kúsky sa doposiaľ neobjavili v žiadnom celovečernom filme.



„Na stupnici od nuly do 10 by som akciu ohodnotil na 45“, hovorí Edgar Ramirez, ktorý hraje Bodhiho. „Bol to poučný zážitok. To čo tí chlapci predvádzali, je viac než fantastické“ Štáb si to naplno užíval v prostredí najvyššieho vodopádu na svete Angel Falls vo Venezuele, na vrchole hory Jungfrau v Alpách, v mestečku Walenstadt vo Švajčiarsku, v Teahupoo na pobreží Tahiti a u Čelistí blízko Maui, kde sa podarilo chytiť najväčšiu vlnu poslednej dekády.


POINT BREAK
POINT BREAK
POINT BREAK
POINT BREAK

Film sa začal natáčať v júli 2014 v nemeckom Berlíne a skončilo sa v novembri v Taliansku. Cestovalo sa naľahko, Core najímal miestne štáby a so sebou vozil len kľúčových spolupracovníkov. Prežíval presne takú cestu okolo sveta, jakú chcel mať vo filme... “Bolo to skôr ako expedícia ako natáčanie filmu. Som hlboko vďačný každému, kto sa na natáčaní podieľal, od produkčného teamu až po profesionálnych športovcov, ktorí nás zaviedli na pozoruhodné miesta. Stali sa omnoho viac, než obyčajnými kaskadérmi, stali sa našimi parťákmi. Verím tomu, že spolupráca športovcov a hercov dodala Bodu zlomu vysokú úroveň autentickosti




BOD ZLOMU_CTL s podporou Bang.sk

Viac info v článku Bod zlomu – Ich jediným zákonom je gravitácia alebo na stránke bontonfilm.sk V kinách v 2D aj 3D už od 31.12. 2015. Nenechajte si to ujsť !

Galéria