Relax Center Plejsy


Bang.sk

Stredisko Relax Center Plejsy sa nachádza v malebnom prostredí východného slovenska. Bránou do strediska je mesto Krompachy v okrese Spišská Nová Ves. Areál sa rozprestiera na severných svahoch Krompašského vrchu (1025 m), 2 km od mesta Krompachy a 70 km od Vysokých Tatier.



Do strediska sa najpohodlnejšie dostanete autom. Parkovanie pri stredisku je ZADARMO, aj keď niekedy v zime parkovisko praska vo švíkoch a svoje auto musíte odstaviť na krajnici. Návštevníci môžu využiť aj autobusové spojenie z Popradu, Spišskej Novej Vsi, Košíc či Prešova. Krompachy ležia na hlavnej železničnej trati Bratislava-Žilina, Žilina-Košice. Nevýhodou autobusovej aj železničnej dopravy je pomerne veľká vzdialenosť stanice od strediska. Po minulé zimy stredisko nezabezpečovalo žiaden Skibus, jedinou možnosťou ako sa dostať do strediska bolo využiť TAXÍK alebo vlastné nohy. Musíte sa však pripraviť na 40 minútovú rannú prechádzku.

V zimnom období stredisko ponúka skvelé možnosti na lyžovanie, snowboardovanie (asi najlepšie na východnom slovensku:)), bežkovanie, sánkovanie ale najmä príjemne strávený čas s rodinou a priateľmi. Tradícia lyžovania na Plejsoch siaha do roku 1952. Stredisko bolo v posledných rokoch výrazne dobudované. Komfort a kapacita jeho využitia sa podstatne zvýšili a centrum bolo schválené ako oficiálne Stredisko olympijskej prípravy slovenskej reprezentácie. Medzinárodná lyžiarska federácia homologizovala trate pre slalom, obrovský slalom a super obrovský slalom, Plejsy hostili už niekoľko ročníkov Európskeho pohára.

Návštevníci areálu majú k dispozícii 9 zjazdoviek rôznych stupňov náročnosti, hotely, reštaurácie, bufety, ski servis, požičovňu lyží, detský kútik, wellness a ďalšie služby pre lyžiarov. V posledných rokoch si prídu na svoje aj milovníci freestylu, kedže  na zjazdovke vyrástol nový maličký snowpark. Celý areál je mechanicky zasnežovaný a upravovaný, čo umožňuje predĺžiť sezónu až do jarných mesiacov, kedy už väčšina zimných stredísk na Slovensku ukončila prevádzku.

Plejsy v číslach: 9 zjazdoviek (celková dĺžka: 10 km), 11 km bežeckých tratí, 8 vlekov, 1 dvojsedačková lanová dráha (dĺžka: 1863 m), najdlhšia trať má 2 350m a prevýšenie 420m, priemerná výška snehovej pokrývky: 80 cm, priemerná teplota vzduchu v zime: -6 °C, v lete: 16 °C, priemerná dĺžka sezóny: 123 dní, nadmorská výška: 470 - 912 m, prepravná kapacita: 6 tis. osôb / hod.




Cez leto sa v okolí strediska možete vybrať na turistiku alebo cykloturistiku zahrať si tenis, bowling využiť wellness centrum...

Každoročne sa na Plejsoch uskutočnujú aj preteky v Downhill-e.



Ak by ste toto stredisko navštívili tak Vám prajeme veľa neopakovateľných zážitkov a príjemnú dovolenku.

Zdroj: plejsy.com

Foto: ubytovanienaslovensku.eu

Video: youtube.com