Ricciardo využil problémy Mercedesu a ukoristil výhru VC Kanady


Bang.sk

Motor Racing - Formula One World Championship - Canadian Grand Prix - Race Day - Montreal, Canada

Austrálčan Daniel Ricciardo sa na víkendovej Veľkej cene Kanady postaral o zosadenie Mercedesu z nadvlády nad najvyšším miestom stupňa víťazov po tom, ako o štyri sekundy prekonal Nica Rosberga. Ďalší jazdec Mercedesu s najväčším počtom výhier, Lewis Hamilton, sa boja o prvenstvo musel vzdať kvôli problémom s monopostom a preteky nedokončil. Možno aj to pomohlo trápiacemu sa Sebastianovi Vettelovi pripísať si na konto 15 bodov a zisk posledného pódiového tretieho miesta.


Ricciardova výhra slúžila tak trochu ako náplasť na bolesť z premárnenej šance na pódiové umiestnenie na domácej Veľkej cene v Melbourne, kde ho vyradil technický problém. V Kanade to však dokázal dotiahnuť do úspešného konca a po prejdení cieľovou čiarou neskrýval nadšenie:



"Stále som v šoku. Je to neskutočné, pretože sme sa do vedenia dostali až v neskoršej fáze pretekov."

Podľa štatistík bet365 sa Hamiltonova strata na prvého Rosberga znovu vyšplhala na 22 bodov a britský jazdec sa zaviazal, že svojho spolujazdca dobehne. Podobná situácia sa odohrala aj na začiatku sezóny v Austrálii, kedy Rosberg vyhral a Hamilton musel odstúpiť.



"Urobil som všetko, čo bolo v mojich silách a cítil som sa dobre, ale nebol to môj deň. Ohľadom technického problému som bol bezmocný. Najprv sa nám podarilo opraviť stratu výkonu a následne mi zlyhali brzdy. Dvakrát neprísť do cieľa nie je príliš nápomocné, no v minulosti som už stratu dohnal, a preto verím, že ju doženiem ešte raz."


lewis-hamilton-496x286

O drámu na kanadskom okruhu sa ďalej postarala aj dvojica jazdcov z tímu Marussia. Hoci sa im na predposledných pretekoch v Monaku podarilo po štyri a pol rokoch získať prvé body, v Kanade pre vzájomnú kolíziu paradoxne nedokončili ani prvý okruh a vynútili výjazd safety car. Skutočná kolízia však na seba nechala čakať až do posledného kola pretekov. V rýchlosti 305 km/h do Felipe Massu nabúral Sergio Perez a obaja jazdci boli následne prevezený do nemocnice (zo zrážky našťastie odkráčali po vlastných nohách).



"V nemocnici som s ním hovoril a bol som z neho sklamaný. Chcel som, aby sa vžil do mojej pozície. Nie je to prvýkrát, čo do niekoho nabúral počas brzdenia, ale on na to nič nepovedal a len odišiel," sklamane konštatoval Brazílčan Massa.


Formula 1, 2014

Perez do Massu narazil z pravej strany, pričom len o centimetre minul Vettelove vozidlo. Dvojica následne v rýchlosti nabúrala do steny z pneumatík a vystavila jazdcov preťaženiu 27g. Aj napriek Perezovemu odmietnutiu prijať vinu mu komisia udelila trest odňatia piatich miest na štarte na nasledujúcich pretekoch v Rakúsku.



Autor: Juraj Micka
Zdroj: bet365.com




Hľadať

Reklama