Summer YoYo Contest 2013


Bang.sk

Známky uzavreté, vysvedčenia rozdané, školský rok 2012/2013 oficiálne skončený a prázdniny môžu začať. No aký by to bol pre nás začiatok prázdnin bez poriadneho yoyo contestu?  To našťastie nemusíme riešiť, pretože v sobotu 29. júna sa v Bratislave, konkrétne v Istra Centre v Devínskej Novej Vsi, konal už 2.ročník Summer YoYo Contestu!


Súťažilo sa už tradične v 4 kategóriách – začiatočníci, stredne pokročilí, pokročilí a x-divízia. V začiatočníkoch sa s povinnými trikmi najlepšie vysporiadal Edko Chipilica, ktorý so 44 bodmi z možných 55. Na druhom mieste sa umiestnil týpek, len s jedno bodovou stratou. A bronzovú medailu získal klasik Miffko.


yoyo - 1

V stredne pokročilých si zmeralo sily 7 yoyerov. V tejto kategórii súťažila aj jedna z mála ak nie jediná  zástupkyňa nežnejšieho pohlavia medzi yoyermi Petra Dobaiová. Pri svojom prvom štarte v tejto kategórii obsadila skvelé 4.miesto.



Na treťom mieste sa umiestnil Martin Viola. Striebro išlo do Česka. Vybojoval si ho Daniel Outrata. A víťazom sa stal domáci Matej Belousov.


yoyo - 2


X-divízií bolo síce len 5 súťažiacich no svojou návštevou z Rakúska nás potešili Tim a Harald Klemn a zvlášť druhý menovaný predviedol veľmi kvalitný 4A freestyle. Ten mu v konečnom zúčtovaní priniesol 1.miesto! Druhé miesto takisto z offstringovým freestylom obsadil Andrej Uhrin a na treťom mieste skončil Peter Pilný, ktorý predviedol okrem offstringu aj 5A!


yoyo - 3


Najviac nabitá bola ako obvykle hlavná 1A kategória v ktorej súťažilo až 26 yoyerov, nielen zo západného Slovenska. Musím povedať že všetky freestyle boli fakt kvalitné a úroveň yoyovania na Slovensku neustále stúpa čo ma veľmi teší! Najviac sa dnes darilo Jankovi Hlinkovi, ktorý si odniesol 1.miesto. V tesnom závese za ním skončil Adam Fabčin a tretí skončil Gabriel Szalay.




yoyo - 4

yoyo - 5

Všetky videá máte možnosť vidieť na tomto linku.

Zdroj: yo-yo.sk

Galéria