Video Report: Košický KUŽEL 2012


Bang.sk

Nultý žonglérsky festival Košický kužel je za nami. V apríli do Košíc zavítali šikovní artisti zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska, aby nám predviedli kúsky zo svojho umenia. Trojdňový žonglérsky maratón prebiehal v úžasnej atmosfére, stretlo sa na ňom kopec skvelých a kreatívnych ľudí. Všetci návštevníci mali počas troch dní možnosť vyskúšať si rôzne netradičné športy, aktivity a byť svedkami skvelej show. Taktiež sa zdokonaľovať v žonglovaní a novocirkusových zručnosti za pomoci profesionálov.

Samozrejme ani my sme si tento festival nenechali újsť a v sobotu sme zavítali do telocvične v gymnáziu Park Mládeže. Hneď po vstupe sme boli milo prekvapení. Pohľad na plnú telocvičňu ľudí, ktorí žonglovali, yo-yovali, chodili po choduliach, meditovali, dávali si to na slacku a predvádzali akrobatické kúsky od výmyslu sveta, bol úžasný. Zo všetkých vyžarovala skvelá energia! Viac vo videiku ...



Súčasťou sobotňajšieho dňa na festivale bol aj Mini Yo-Yo contest. Do súťaže sa zapojili chlapci, ktorí predvádzali rôzne Yo-Yo kúsky. Najlepšie sa darilo Marekovi Mihokovi, ktorý získal prvé miesto. Druhé miesto obsadil Benjamín Balun a tretie miesto si vy-yoyoval Adam Kolpak.

1st Marek Mihok


2nd Benjamín Balun


3rd Adam Kolpak


Bez pochyby tento festival oslovil veľké množstvo ľudí a prispel k rozvoju voľnočasových aktivít a kultúrnej výchove mládeže. Veríme, že aj o rok sa na akciu môžme tešiť znova.

Autor: Veronika Takácsová
Video: TTNsi Production
Foto: Veronika Takácsová, Michal Gedeon, Tomáš Hrivňák

[gallery columns="5"]

Galéria