Napriek pádom si Laura Smoľarová ide za svojim snom


Bang.sk

Laura Smolarová 5Mladá, ambiciózna reprezentantka Bang MX Teamu Laura Smoľarová, ktorá si ide za svojim snom. Počas svojej kariéry sa stretla s mnohými zraneniami v podobe pádov, ktoré ju aj napriek všetkému neodradili venovať sa tomu, čo tak veľmi zbožňuje a čoho sa nechce tak ľahko vzdať!


  • Aký bol pre teba štart do sezóny 2017?

  • Môj štart do sezóny nevyšiel tak, ako som si predstavovala. Na motorku som sa vrátila po zlomenine kľúčnej kosti, operácii a štyroch mesiacoch rehabilitácií, takže to pre mňa vôbec nebolo ľahké. Ako prvé preteky som odjazdila regionálny pohár západ SCRUB Cup v Slovenskom Pravne. Odtiaľ som si odniesla až 9. miesto, s čím som vôbec nebola spokojná a dúfala som, že ďalšie preteky odjazdím lepšie. Žiaľ, tieto plány mi nevyšli. Na druhých pretekoch, regionálnom pohári východ ESX Cup v Kechneci, som skončila hneď v kvalifikačnom tréningu pri záchranároch a následne som bola prevezená sanitkou do košickej nemocnice s pomliaždeným stehnom a narazeným kolenom. Všetko sa zlepšilo keď som sa dala do poriadku na mojich tretích pretekoch – Cassovia Cupe v Zelenom Dvore, odkiaľ som si konečne odniesla pohár za 1. miesto.


    Laura Smoľarová



  • Naplnili sa ti všetky ciele, s ktorými si vstupovala do sezóny?

  • Rozhodne nie. Mojím cieľom bolo, po toľkej smole, dosiahnuť aspoň jedno pódiové umiestnenie v celkovom hodnotení, čo sa mi však nepodarilo. Iba o vlások mi to uniklo na Cassovia Cupe, kde som celkovo skončila na 4. mieste. Taktiež bolo mojím cieľom čo najlepšie sa umiestniť na Šampionáte Zakarpatskej oblasti (Ukrajina). Tam mi to ale tiež nevyšlo, keďže sa mi hneď v druhom tréningu pokazila motorka.


    Laura Smolarova 2017 n
  • Nastali počas sezóny komplikácie, ktoré mohli ohroziť tvoje ukončenie pretekania?

    Táto sezóna bola pre mňa plná komplikácií od začiatku až do konca. Prvý zlomový moment bol na už spomínaných pretekoch RP východ ESX Cupe v Kechneci. Po tomto dni som približne dva týždne chodila o barlách a s kolenom to aj po mesiaci nevyzeralo ružovo. Druhý zlomový moment nastal taktiež na RP východ ESX Cup v Hrani. Po zrážke s druhou jazdkyňou a následnom ošetrení záchranármi som opäť musela na pár dní vybrať barly. Tretí zlomový moment nastal tesne pred Cassovia Cupom v Družstevnej pri Hornáde, kedy sa mi pokazila moja motorka (Honda CR 125), a tak som spomínané preteky odjazdila na bratovej – Honde CRF 250. Samozrejme, komplikácií bolo viac, keďže som pri záchranároch počas jednej sezóny skončila štyrikrát, plus sa k tomu od polovice sezóny pridali problémy s motorkou. Ale som šťastná že som to všetko zvládla.



    Laura a Ľubo 2017 a
  • Si spokojná so svojim výkonom v sezóne 2017?
  • Na túto otázku musím tiež odpovedať záporne. Doposiaľ som s touto sezónou najmenej spokojná, tak isto aj so svojím výkonom. Vedela som, že po zlomenine to bude ťažké, ale nemyslela som si, že až tak.

  • Pripravuješ sa na štart novej sezóny alebo si ešte užívaš voľno?
  • Momentálne som po operácii kľúčnej kosti. A aj keď toho teraz veľa s rukou nezmôžem, robím všetko čo mám dovolené a čo zvládnem. Už sa neviem dočkať kedy sa mi to zahojí a budem sa môcť plnohodnotne pripravovať na nasledujúcu sezónu.

    Bang MX Team - Laura Smoľarová 2017
  • Na akých pretekoch ťa v sezóne 2018 môžu fanúšikovia vidieť?

  • Hlavnou prioritou v tejto sezóne bude seriál RP východ ESX Cup. Ďalej to bude seriál Cassovia Cup a okrem toho uvidíme, na čo vyjde čas.


  • Ciele v sezóne 2018

  • Mojím najväčším cieľom v sezóne 2018 bude určite zajazdiť ju lepšie ako tú predošlú 2017. Budem sa snažiť aby ma záchranári a doktori nevideli tak často ako predtým. Taktiež sa budem usilovať o čo najlepšie výsledky na RP východ, Cassovia Cupe a Šampionáte Ukrajiny.



    Veľká vďaka patrí našim sponzorom, ktorí ma počas celej sezóny podporovali: Bang.sk, ABT consulting s.r.o., Cebra-Bowden, Petty Racing, ATAK Sports Design, Sergio s.r.o., Lemur, Imrich Car, Motomix.
    Laura Smoľarová 2
    Autor: Maťka Kollárová
    Foto: Archív jazdcov

    Galéria