Extrémni jazdci prvý raz na indoor vlne


Bang.sk

8.MiroHribik_TOmasMayerVýborná atmosféra a nadupaná partia extrémnych športovcov. V piatok 1. júla sa na Best Papula Jam v Tatralandii testovali dve nové indoor surf vlny.

Tí najlepší zo snowboardingu, surfingu, skateboardingu, wakeboardingu, či wakeskatingu testovali na Slovensku úplne nový, extrémny šport. Nikto ešte nemal skill a tak sa nehodnotil len klasický best trick jam, ale aj tie najväčšie papule a pády.

Top mená na vlne

Z jazdcov spomeňme viacnásobných majstrov sveta a Európy vo wake športoch, Mira Hríbika, Zuzku Vráblovú, Ďusiho Langa, za surf legendárneho Jopyho Hečka a Mirciho Káčera. Snowboard zastúpili Milan Droty Purdeš, Kubo Brziak, Peter „Kuko“ Pap, Lukáš Droppa, Dávid Hovanec a za Jasná snow park, Karol Šmihula. Nie nadarmo sa tu objavil aj Marek Orszag, ktorého nakrútený wakeboardový pád rovno do stĺpu bol zaradený medzi najbrutálnejšie svetové pády roka 2015.

10_jazdci
1_Zuzana_Vrablova__na_ bodyboarde
 
Tie najväčšie papule

Do padania hral známy snowboardista aka DJ Droty, moderoval Tomáš Mayer z WakeLake a mihol sa tu aj rapper Tono S (Gramo rokkaz). Po prvých papuliach, ninja postojoch a švihadlovom kývaní ručičkami prišiel z nenazdajky prvý „shove it“ od Radka Hradila, čo rozpútalo vojnu takých trikov, o ktorých ani samotní jazdci netušili, že ich dokážu. Ollie, 360-tky až po sťahovanie plaviek súperovi na vlne. Sranda skončila, keď Ďusi Lang skutočne ustál triky ako 360 shove it, kick flip a varial kick flip. Vrieskala celá hala, vrátane okoloidúcich, ktorí netušili, čo tento človek dokázal, a že na indoor vlne stojí prvý deň.

Po akcii nasledovala áfterka Tomáša Hafnera, Beyuza a Zetuzety v klube Route 66. Best Papula Jam sa vďaka mäkkému podložiu zaobišiel bez zranení a zahájil nový šport, ktorému sa mnohí z nás začnú venovať naplno.

5_Purdes_headstand
 
Indoor surf vlny

Vodnú atrakciu dvoch surfovacích umelých vĺn vedľa seba nájdete v novom krytom Hawaii komplexe v Tatralandii, je vhodná pre úplných začiatočníkov, ale aj pre pokročilých jazdcov. Simulátor umelých vĺn vytvára rovnomerný prúd vody na ploche s rozlohou 68 m2 a dĺžkou povrchu vlny 8,5 metra. Zakrivený sklon vytvára pre jazdca jedinečný zážitok. Výhodou zakrivenia vlny je aj stúpajúca rýchlosť počas jazdy na doske, kedy si jazdec môže opakovať a vylepšovať svoje triky.

PERMANENTKY

Jazdci, ktorí nechcú využívať služby aquaparku a preferujú len tréning na vlne majú možnosť zakúpiť si online cenovo mimoriadne výhodné permanentky na vlnu na stránke www.gopass.sk

2_jazdci

Galéria