MM SR mládeže a Slovenský pohár - Spišské Vlachy


Bang.sk

V nedeľu 03.06.2012 sa na Spiši uskutočnilo ďalšie podujatie vrámci MM SR mládeže v kategóriách MX-50, MX-65, MX-85 a zároveň Slovenský pohár v triedach MX-1B, MX-2B a MX4+ČZ.



Jazdci zo Slovenska, Česka, Poľska a Ukrajiny sa stretli na motocrossovej trati v Spišských Vlachoch aby súperili o ďalšie body do celkového hodnotenia MM SR mládeže a Slovenského pohára. Medzinárodnosť tohto podujatia dodávala celej akcii väčšiu atraktivitu a tak sa bolo celý deň na čo pozerať.

Pretekári si na trati nič nedarovali, snažili sa dostať zo seba maximum a jazdiť čo najlepšie časy. K tomu im prialo aj počasie, ktoré napriek predpovediam nakoniec vydržalo slnečné, miestami až priveľmi. Diváci, ktorí sa v hojnejšom množstve zoskupili okolo trate hlavne po sviatočnom obede, borcom priali, čo bolo miestami sprevádzané hlasným hecovaním. Tí ostatní si pochutnávali v bufetoch na klobáske alebo guláši, zapíjali to pivkom, či silnejšími percentami. Trať v Spišských Vlachoch je pre diváka zaujímavá, kedže z prevažne každého miesta okolo dráhy je priamy výhľad na majoritnú časť závodnej trate. Takže nebolo ťažké nájsť si svojho favorita, sledovať ho po celý čas rozjazdy a držať mu prsty.

Preteky si samozrejme najviac užili pretekári na prvých troch miestach vo svojej triede a to sú:

MX-50:
1. Marek Nikolas
2. Zlatoš Ivan
3. Dreisig Viktor

MX-65:
1. Leskovský Jakub
2. Šikyňa Denis
3. Strýček Samuel

MX-85:
1. Šikyňa Richard
2. Poláš Denis
3. Repčák Pavol

MX-1B:
1. Moiko Daniel
2. Janočko Michal
3. Šípoš Ivan

MX-2B:
1. Polčin Matúš
2. Dlábik Martin
3. Redaj Niko

MX4+ČZ:
1. Duchoň Marian
2. Uličný Ján
3. Pipich Peter

Video z akcie:



Vychutnajte si jazdu Petra Valyika:



Zdroj výsledkov: countrycross.sk
Foto: Patrik Ondisz
Video: Lukáš Horváth

Galéria