Nik Wallenda, prvý povrazolezec, ktorý pokoril Grand Canyon


Bang.sk

Nik Wallenda Tridsaťštyriročný dobrodruh Nik Wallenda sa v nedeľu nezmazateľne zapísal do histórie, keď sa mu ako vôbec prvému povrazolezcovi podarilo zdolať svetoznámy Grand Canyon v americkom štáte Arizona 


Bez akéhokoľvek istenia, len s pomocou vyvažovacej tyče, sa odvážnemu Američanovi podarilo prejsť po oceľovom lane s hrúbkou 5 centimetrov, umiestnenom vo výške 457 metrov nad zemou, trasu s celkovou dĺžkou 425 metrov. Úspešný pokus, ktorý trval necelých 23 minút, do značnej miery komplikoval silný vietor, s ktorým musel Wallenda bojovať. Ani ten mu však nezabránil splniť si svoj sen z tínedžerských čias a hneď po jeho úspešnom zvládnutí sa tak mohol zvítať so svojou rodinou a skupinou približne 600 ľudí, ktorí prišli adrenalínového nadšenca povzbudiť priamo na mieste.


WallendaGranCanyon


Nik Wallenda nie je žiadnym nováčikom. Naopak, aktuálne je držiteľom siedmich svetových rekordov a svojej záľuby sa len tak ľahko vzdať nemieni. Na tlačovej konferencii, ktorá sa konala bezprostredne po úspešnom pokuse vyhlásil, že jeho ďalším cieľom je chôdza po lane na trase od Empire State Building po Chrysler building v New Yorku. Môžeme sa tak tešiť na jeho ďalšie odvážne kúsky.


Nik Wallenda pri svojom odvážnom pokuse.


Video: youtube.com
Zdroj: aktuality.sk, cas.sk, tvnoviny.sk