Pozvánka: RED BULL ZJAZD NA DORAZ!


Bang.sk



Výsledky ako aj Fotoreport nájdeš TU


Extrémne zjazdové preteky lyžiarov a snowboardistov sa uskutočnia v Tatranskej Lomnici 1. apríla. zo Skalnatého plesa do Tatranskej Lomnice sa bude naraz rútiť 300 nadšencov kĺzavých dosiek.

Nie je to prvoaprílový žart, ale sranda určite bude. Prvý aprílový deň sa v Tatranskej Lomnici uskutočnia prvé slovenské masové preteky Red Bull Zjazd na Doraz. Disciplína zvaná aj čínsky zjazd sa uskutoční na najdlhšej slovenskej zjazdovke zo Skalnatého plesa až do Tatranskej Lomnice. Lyže, či snowboard, amatér, či profesionál – úplne jedno. Podstatné je zapojiť sa do strhujúceho súboja o víťazstvo.

V sobotu 31. marca sa vo večerných hodinách uskutoční kvalifikácia, kde z takmer 700 účastníkov postúpi 300 najrýchlejších do nedeľňajšieho finále. Už v nedeľu v skorých ranných hodinách sa na Sklanatom Plese postaví na štartovú čiaru 300 nažhavených finalistov.
Najprv šprint na 50 metrov pre svoj športový výstroj a výzbroj a hor sa rovno dolu svahom po 4-kilometrovej trati, ktorá končí až v Tatranskej Lomnici. Víťaz musí byť rýchly, mať dobrú stratégiu a rozumne si rozložiť sily až do cieľa a musí fičať dolu kopcom na doraz.
Filozofia je veľmi jednoduchá: Prvý v cieli je víťaz!



PROGRAM:
Sobota 31. marec 2012 – 9:00 - 12:00 h kvalifikácia (Tatranská Lomnica)
Nedeľa 1. apríla 2012 – 8:30 h finále (Tatranská Lomnica – Skalnaté Pleso)

TRAŤ:



PRAVIDLÁ

Najdôležitejšie informácie pre štartujúcich:
- ,, Red Bull Zjazd na doraz " je lyžiarsko-snowboardový pretek s hromadným štartom.
- Vo finálovom hromadnom zjazde, v Tatranskej Lomnici, 1. Apríla 2012, sa stretne 300 najlepších jazdcov, ktorí vzídu z kvalifikácie.
- Pretekári budú zoradení v radoch, podľa výsledkov dosiahnutých v kvalifikácii. Vo finále štartujú všetci naraz, bez ohľadu na kategóriu a pohlavie. Prvý v cieli vyhráva.
- V kvalifikácii sú jazdci rozdelení do kategórií (lyže, snowboard) a pohlavie. Štartujú v skupinách s počtom 10-20... osôb.
- Máš šancu na postup do finále ( kvalifikácia : 31.3.2012 Tatranská Lomnica).
- Spĺňaš podmienky na prihlásenie? Musíš mať minimálne 15 rokov. Vlastniť funkčnú lyžiarsku alebo snowboardovú výstroj a prilbu, mať zdravotné poistenie a potrebuješ sa registrovať na štart. Pokiaľ ešte nemáš 18 rokov musi tvoj zákonny zástupca podpísať disclaimer, ktorý ti bude zaslaný po registrácii.
- Ako vyzerá registrácia? Máš 2 možnosti:
- Registruješ sa tu, od 16. Februára. Na mail zjazdnadoraz@redbull.sk, kde stačí napísať svoje meno, priezvisko, dátum narodenia, telefónne číslo, býdlisko a či budeš jazdiť na snowboarde alebo lyžiach. Neskôr sa ukážeš na mieste kvalifikácie a potvrdíš svoju účasť v kancelárii pretekov v čase, ktorý bude uvedený v informačnom maily, ktorý obdržíš po registrácii.
- alebo sa registruješ priamo na mieste preteku. Prídeš do kancelárie preteku počas pracovných hodín, v deň akcie (Tatranská Lomnica hod. 8.00 – 10:30,). vyplníš na mieste formulár. Pre účastníkov, ktorí sa registrujú na mieste zarezervujeme určité množstvo štartovacích miest, ale treba pamätať, že počet štartových čísel je ohraničený. Treba prísť skôr.
- Kvalifikácia začne v Tatranskej Lomnici o 9:00 a potrvá okolo 2-3 hodín.
- Rovnako v kvalifikácii ako aj vo finále pretekári všetkých kategórií (lyžiar, lyžiarka, snowboardista, snowboardistka), ktorí sa dostanú na stupne víťazov, získajú vecné ceny od partnerov podujatia
- Do boja!

Zdroj: redbull.sk
Foto: redbull.sk