Predstavujeme: Gibbon Jibline 15m set


Bang.sk

Zdravíme všetkých čitateľov Bang.sk a hlavne fanúšikov Slackline-ingu. Dnes si priblížime ďalší zo setov od Gibbon Slacklines a to Jibline dlhý 15 metrov. Ešte predtým sa však pozrime k čomu je táto lajna určená.

Trickline / Jumpline / Urbanline

Trickline-ing je najpopulárnejší typ slackliningu pretože sa môže vykonávať medzi ľubovoľnými dvoma statickými bodmi. Popruh sa napne v nízkej výške (pol až jeden a pol metra od zeme), aj preto sa tento spôsob občas nazýva lowlining. Existuje nespočetné množstvo trikov, ktoré sa dajú na lajne predviesť a keďže je šport relatívne nový, nové triky stále pribúdajú. Medzi základné triky patrí státie, chodenie vpred a vzad, otočenie, knee drop či bounce walking. K zložitejším trikom sa radí ľahnutie, jump start, cross legged knee drop, surfovanie, výskoky a skoky s otočkou o 180 či 360 stupňov. Kto zvládne backflip, chestbounce, buttbounce a rôzne kombinácie týchto trikov, ten už môže byť na seba hrdý.



Z rôznych setov Gibbon Slacklines je na spomínaný spôsob slackline-ingu najvhodnejší Gibbon Jibline. Popruh dlhý 15 metrov poskytuje dostatočný priestor na zvládnutie všetkých spomínaných trikov.

Jibline je podobne ako Classic široký 50mm. Rozdiel spočíva v hrúbke slacku - Jibline je asi o polovicu tenší ako Classic. Jeho nosnosť však nie je narušená. Výrobca to dosiahol iným spôsobom úpletu vláken a aj vďaka tomu sa dá lano poriadne napnúť a poskytuje dynamickejšiu odozvu ako Classic, ktorú oceníte hlavne pri skákaní či iných trikoch. V balení sa taktiež nachádza provizórna taška, návod a varovanie.



Aj dnes pripájame zaujímavé video:





Mushroom.sk vám všetkým praje veľa úspechov a málo úrazov!

Zdroj: Mushroom.sk
Video: youtube.com