PROGRESS ZONE – DER, DIE, DACH CAMP 2012


Bang.sk

Progress Zone – Der, Die, Dach Camp 2012 bol druhý jesenný camp PROGRESS ZONE - takže mi už máme odjazdených 8 dní tejto novej sezóny . Camp považujem za super vydarený po všetkých stránkach. Čo sa týka počtu camperov – na camp dorazilo 13 camperov. 6 snowboardistov a 6 freeskierov + Juraj Bernát (bývali reprezentant SR vo freestyle lyžovaní + čerstvý otec), ktorý prišiel podporiť progress na Progress Zone camp, a podľa jeho slov – sám mal progress, čo potvrdzujem a odporúčam si pozrieť vo videu Ďurkov Cork 5. Ďalšou vydarenou stránkou campu bol aj progress, ktorý urobili všetci camperi – RESPECT. Oplatilo sa vstávať o 7,00 ráno. No a nakoniec to vlastne zabilo najviac počasie, pretože sme mali zo 4 dní, 4 dni sunshine .

Camp začal 22.11.2012 ráno o 4,30 stretnutím na klasickom mieste v Bratislave na parkovisku pri POME media house. Vyrazili sme dvoma autami, za čo chcem poďakovať Rišovi Raškovi Slovenskej lyžiarskej asociácii ( SLA ). Za necelé 4 hodinky sme dorazili do Ramsau čo je dedinka pod ľadovcom Dachstein – kde sme sa hneď ráno ubytovali a pripravili sa na jazdenie. Všetci sa tešili jazdiť, takže sme sa ponáhľali hore. Vybaviť lístky a mohli sme vyraziť... Hore na nás čakalo krásne prekvapenie – fajn počasie a hlavne prázdny park! Nasledovala rozcvička a v rámci rozjazdenia sme najprv zamierili do malého parku. Po čase sa skúsenejší rider´s presunuli do veľkého parku a začali shrediť aj veľké skoky. V ľahkom jazdení sme pokračovali celý deň, až tak že sme odchádzali s parku medzi poslednými. No celý deň stál za to. Vybrali sme sa späť na ubytko, kďe si každý samostatne urobil niečo na jedenie a mohli sme začať videocoachingom, kde sa každý videl a mohol tak zistiť svoje nedostatky. Po coachingu už boli všetci poriadne unavený – veď deň bol náročný, a tak sa väčšina pobrala spať.



Druhý deň camperov čakali raňajky na stole, ktoré sme im pripravovali Ja s Jankom Tatarkom ( dúfame, že chutilo ). Vonku bolo nádherne slnečno a tak sme sa rýchlo ponáhľali jazdiť. Hore nás opäť čakal prázdny park, čo sa prejavilo aj na progresse všetkých camperov. Nerád by som kohokoľvek vyzdvihoval, pochvalu si zaslúžia úplne všetci.

Progress sa nezastavil ani 3 a 4 deň, čo bola sobota a nedeľa a my sme očakávali mohutný nával ľudí – čo sa našťastie ale nekonalo. Progressu určite pomohlo aj to, že sme vstávali o 7,00 ráno aby sme mohli byť pred 9,00 už v parku a jazdiť v krásne upravenom a poratrakovanom parku.



Tieto perfektné podmienky sme všetci využili na perfektné pojazdenie od najmladšieho campera 13. ročného Filipa Kolíka až po 40 ročného Dalibora Žáčeka, ktorý posledný deň zvládol aj stredný skok vo veľkom parku – RESPECT. No najviac to jazdilo Lubošovi Berežnému za snowboardistov, za pekne naučenú fs 360° a za svoje jazdenie si odnáša okuliare od UVEX-Core Range. No a medzi freeskiermi to najviac zabil Palo Praženica – ktorý zúročil všetky svoje Progress Session a Progress Zone campy a hecol počas campu triky ako : backflip a rotácie od 360° až do 720°. Palovi to proste išlo, k čomu mu gratulujeme, prajeme nech mu to jazdí aj naďalej, no a k tomu sme mu pribalili lyže Maniac Scream od Oxskis.

Ceny by si určite zaslúžili viacerý rider´s no to nebol cieľ nášho campu. Cieľom bolo posunúť svoje jazdenie o niečo vyššie a to si myslím, že sme do bodky naplnili.



No a ako nám bolo sa najlepšie dozviete z videa. Tak sa pohodlne usaďte a vychutnajte...


V novom roku máš jedinečnú možnosť zažiť neuveriteľný víkend v Talianskom slnečnom stredisku.


Zdroj: Tomáš Murgáč

Galéria