Progress Zone Summer Camp 2012


Bang.sk

Progress Zone Summer Camp 2012 prebehol v Novom Hrozenkove v termíne od 8. – 12. 7. 2012. Zúčastnilo sa na ňom 13 camperov, čo je oproti minulému roku skoro 100% progress v počte camperov – za čo ďakujeme hlavne Vám.

Camp začal v nedeľu kedy sme sa všetci zišli v areáli BigAir.cz a spoločne sa zoznámili. Na camp nakoniec dorazila skvelá partia a tak sa všetci tešili na parádny týždeň plný progressu.

Zoznam camperov začnem krajším pohlavím. Na camp prišli 3 baby, 2 freeskierky a jedna snowboardistka. Snowboardig zastupovala Lucia Matkovská a freeskierky Katarína Masarovičová a rakúska riderka s úsmevným menom Claudia Klobasa. Mužskú časť zastupovali Martin Stuchlík, Martin Zigo, Milan Klokočka, Palo Praženica a česká posila Tomáš Filka. Osobitnú kategóriu tvorili mlaďasi. Tých bolo na campe päť, čo je celkom pekné čislo a dáva nám nádej do budúcnosti. Už ostrieľaný harcovník a účastník viacerých campov Robo Gálfy, no aj nováčikovia ako Lukáš Ďatko, Tomáš Rapaič, Martin Valent všetci na lyžiach. Výnimkou bol Lukáš Šomodi, ktorý na camp prišiel ako snowboardista a odchádzal ako freeskier.

Ale to už zachádzam do prvého dňa. Tým bol paradoxne po nedeli – pondelok a začali sme ho šmakovnými raňajkami, ktoré podľa slov všetkých camperov, každému chutili. Potom sme sa presunuli na skok. Nasledovala rozcvička, aby sme predišli zraneniam a poriadne pripravili telo na celodenné skákanie do vody či na trampolíne. Nováčikovia sa zoznamovali so skokom, tí skúsenejší hneď začali soliť triky. Nešťastníkom dňa bol Tomáš Šomodi, ktorý si pri jednom z nájazdov na skok narazil prsty na obidvoch rukách a jeho skákanie pre tento deň skončilo. Po skákaní sme sa presunuli na večeru a po nej späť na chatu, kde nasledoval oddych po celodennom skákaní. Okolo 20,00 hod. bol naplánovaný videocoaching, na ktorom sa všetci camperi mohli vidieť, ako skákali, kde robili chyby a čo majú napraviť a na čo si dávať pozor pri jednotlivých trikoch. Potom už nasledoval len voľný program a pre mlaďasov večierka o 23,00.



Utorok ráno prebehol klasicky raňajkami a presunom na skok. Ku rozcvičke už pribudlo aj kolečko okolo jazera a mohlo sa ísť skákať. Na camperoch bolo vidieť, že si z večerného videocoachingu zobrali ponaučenie a každý jeden z nich zaznamenal poriadny progress. Padali prvé 360tky, ale aj backflipy či frontflipy. Najväčší rešpekt si zaslúžil Milan Klokočka, ktorý neúnavne točil Hrozenkovský skok stále dookola. Ale aj mlaďasi, ktorý keď neskákali na skoku, tak skákali na trampolíne skoro celý deň. Rešpekt patrí aj Claudii, ktorá sa najprv na trampolíne naučila misty 540° a nakoniec ho dala aj na skoku. Nasledovala večera a presun na chatu. Večerný videocoaching sa niesol v znamení podrobného rozoberania jednotlivých trikov, ktoré camperi skákali počas celého dňa, a ktoré sa chceli poriadne naučiť. Keďže pri chate nechýbal ping-pongový stôl, tak sa po videocoachingu strhol celocamperský kolotoč, v ktorom hrali všetci camperi z rôznymi raketkami, ako boli drievka na krájanie, varechy, ruky, taniere či dokonca sa hralo aj z longboardom :-) Vo večerných hodinách na camp dorazil aj špecialny hosť campu – japonský freeskier Yu Yoneya.

V stredu pri raňajkách sa s každým zoznámil a mohli sme vyraziť na skok, kde camperom okrem coachov radil v ich progresse aj Yu. Cenné rady rozdával na trampolíne, ale mohli sme ho vidieť ako camperom radí aj pri skoku. No a nakoniec svoje kvality ukázal aj sám, kedy z Bajkonuru skákal parádne rotácie doľava aj doprava, a nechýbali ani double. Najväčší rešpekt dňa si zaslúžil Lukáš Šomodi, ktorému sme po pondelkovom zranení zakázali snowboard a dali mu do ruky lyže. Čo sa ukázalo ako perfektné riešenie. Tomášovi sa skákanie na lyžiach zapáčilo ešte viac ako na snowboarde a tak sa zo snowboardistu stal freeskier, ktorému to na skoku aj celkom dobre išlo. Parádne sa odrážal, chytal prvé graby a dokonca padali aj prvé rotácie od 360° až po 720°. No najväčší progress dňa ukázali Palo Praženica a Katka Masarovičová, ktorý sa naučili krásne backflipy a frontflipy. Katka k tomu ešte pridala sideflip a krásne rotácie 360° a 540° s grabmi a zatienila tak aj niektorých chalanov na campe. Nasledovala klasicky večera a presun na chatu, kde nás po oddychu čakal večerný videocoaching. Camperom sa okrem športového campu začal aj taký malý jazykový – keďže sa s rakúškankou Claudiou a japoncom Yu museli rozprávať po anglicky – no skoro nikomu to nerobilo problém. A prejavilo sa to aj vtedy, keď Yu Yoneya rozdával camperom darčeky, ktoré im priniesol z Japonska a spoločne im vysvetloval čo znamenajú. Samozrejme nechýbalo ani tradičné japonské písmo a podpis na každom z jeho prezentov.



Štvrtok bol posledným klasickým camperským dňom a tak sa na neho už od rána všetci tešili. No bolo na camperoch cítiť únavu po náročných dňoch celodenného jazdenia. Čo sa prejavilo aj na tom, že najmladší účastník campu Tomáš Rapaič nebol prvý na skoku, ako tomu bolo každý deň počas celého campu, za čo mu patrí rešpekt. No pomalý začiatok vyústil do poriadneho skákania poobede, kde všetci camperi poriadne nakladali. Novopečený freeskier Lukáš graboval 360° a 540° aj z väčšieho nájazdu za čo si vyslúžil rešpekt u všetkých. Nedali sa zahambiť ani baby, hlavne Claudia a Katka, ktoré sa počas campu naučili kopec nových trikov. Rešpekt za snahu patrí všetkým camperom, na ktorých bolo vidieť ich túžbu zlepšiť sa a pracovať na sebe a svojom progresse. Každý z nich si z campu odnáša nejakú novinku, nový trik, ktorý predtým nevedel a samozrejme kopec zážitkov a určite aj nových priateľov.

Po večernom videocoachingu nasledovalo záverečné vyhodnotenie campu a samozrejme určenie najlepších camperov, ktorý si odniesli ceny od partnerov campu Uvex Slovakia a OXskis. Za najväčšiu odvahu, parádne triky na lyžiach ale aj zaujímavý prerod zo snowboardistu na lyžiara si cenu zaslúžil Lukáš Šomodi a odniesil si tak lyžiarske okuliare značky Core Range od Uvex Slovakia. No a hlavnú cenu, lyže od nášho partnera OXskis, si odniesla Katka Masarovičová, ktorá na campe predviedla jednoznačne najväčší progress, s množstvom nových odídených trikov. Obom gratulujeme a dúfame, že nielen tieto ceny ich budú ešte viac motivovať v tom, aby sa stále zlepšovali a jazdili čoraz krajšie a lepšie.



V posledný deň campu teda v piatok, nám počasie moc neprialo keď už od rána pršalo a poriadne sa ochladilo. Camperi mohli skákať no v takej zime sa do toho nikomu moc nechcelo, až na mlaďasov, ktorý sa chceli ukázať pred svojimi rodičmi, čo všetko sa na campe naučili. Zima a dážď boli naozaj poriadne a ani najmladší camperi nevydržali vo vode príliš dlho a pobrali sa domov.

Progress Zone Summer Camp 2012 bol poriadne vydarený camp – veď pozri si video a sám uvidíš ako sme sa tam mali. A pokiaľ sa ti to bude páčiť a chceš sa v podobnom videu vidieť aj ty – tak máš šancu sa prihlásiť na najbližší termín Progress Zone Summer Camp 2012 no. 2, ktorý sa bude konať v dátume od 12. -17. 8. 2012.

Viac info sa dozvieš tu: progresszone.sk

Galéria